Takip Et

SON DAKİKA

Roman kadınların hünerleri görücüye çıktı

28 Eylül 2017, Perşembe 21:55

     


Avrupa Birliği hibe projeleri kapsamında, Aydın Roman Dernekleri Federasyonu ve Romanlar Sosyal Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen "Sepet örme sanatı Roman kadınlarla yaşıyor” projesi kapsamında düzenlenen mandrel boncuk yapımı kurslarında sona gelindi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sepet örme kursuna katılan 80, mandrel cam boncuk kursuna katılan 50 roman kadının el emeği göz nuru ile ortaya koyduğu ürünler, Atatürk Kent Meydanı'nda açılan sergi ile görücüye çıktı.

Proje Koordinatörü Enver Erbil, 1 Kasım 2016'da başlayıp 31 Ekim 2017’de son bulacak olan proje kapsamında kadınların iş hayatına atılmasına ve ürettikleri ürünleri pazarlamalarına katkı sağladıklarını söyledi. Erbil, “AB fonları ile Roman kadınların istihdam edilebilirlikleri ile uğraşıyoruz. Sepet örme satanı ile ilgili 80 roman kadına yaklaşık 75 günlük eğitim verildi. Bunun yanı sıra, 50 kadına da 44 günde mandrel boncuk eğitimi verildi. Bu eğitimlere İzmir ve İstanbul’dan uzman eğitmenler katıldı. Bununla ilgili Roman vatandaşlara kişisel gelişim eğitimi ve girişimcilik kursları verdik. Ayrıca araştırma çalışmaları yaptık. Roman vatandaşlarımızın istidam edilebilirlikleri çalışmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz" ifadelerini kulandı.

Proje Koordinatörü Cihan Gider de "Gittikleri kursların sonunda sertifika alan kadınların işe girişlerinde el emeğinin ne kadar öz güvenlerini artırdığını göstermek istedik” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler