Takip Et

/>

SON DAKİKA

Didem Köktaş masallarıyla Kuşadalıları büyüledi

13 Ocak 2018, Cumartesi 20:25

     


Yunan müzisyen Nikolaos Papageorgiou ile birlikte sahne alan masal anlatıcısı Didem Köktaş, Kuşadalıları masallarla, şiirlerle ve şarkılarla büyüledi. 12 Ocak Cuma günü KUAKMER’de (Kuşadası Fatma Özel Arabul Kültür Merkezi) gerçekleştirilen etkinlikte, dinleyiciler tamburun nağmeleri eşliğinde masal dünyasına büyülü bir yolculuk yaptı.

 

KADİM BİR BİLGİ OLAN MASAL

Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi alan ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Anadolu Masalları ve Arketipler konusunda yüksek lisans yapan Aktaş, masalın geçmişle günümüz arasında kurulan bir köprü olduğunu anlattı. Köktaş, “Masal dinlerken kahramanla beraber yolculuğa çıkarız; içsel bir yolculuk başlar, kadim bir bilgi bizi kendimize çağırır” diye konuştu. Masalların yaşattığı duyguların iyileştirici ve birleştirici gücü olduğuna inanan Köktaş, severek yaptığı masal anlatıcılığı hakkında “İnsanların sözlerin ve müziğin eşliğinde çıktıkları yolculuğa vesile olmayı çok seviyorum. Hep beraber ayrı ayrı hayaller kuruyoruz” dedi.

 

Türk müziğe ilgisinin çok küçük yaşlarda başladığını belirten Köktaş, seher yıldızı ve şafak yıldızının buluşmasını anlattığı masalında ona tambur ve lavtasıyla Yunan müzisyen Nikolaos Papageorgiou eşlik etti. Köktaş ve Papageorgiou’nun sahnesi, dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. (BURÇİN İVREN)







 
Son Eklenen Haberler