Takip Et

SON DAKİKA

Söke’de açık hava sinema keyfi başladı

8 Temmuz 2020, Çarşamba 10:53

     


Pandemi süreci sonrası ilk kez yapılan etkinlikte sinema severler 7.Koğuştaki Mucize filmi ile keyifli bir yaz akşamı yaşadı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Küresel Pandemi salgını tedbirleri gölgesinde yapılan geleneksel sinema günlerinde vatandaşlar yaz akşamında açık hava da sinema nostaljisi yaşadılar. Söke Belediyesinin yaz aylarında geleneksel hale getirdiği açık hava sinema günleri başladı. Bir ay boyunca her hafta Salı akşamları yapılacak etkinliğin ilk akşamında çekimlerinin bir bölümünün Söke’nin Bafa Gölü kıyısındaki Serçin Mahallesi ve Kapıkırın’da yapılan, baş rollerini Aras Bulut İynemli, Nisa Sofia Aksungur ve Deniz Baysal’ın oynadığı 7.Koğuştaki Mucize filmi gösterildi.

Etkinliğe, sinema severlerin ilgisi dikkat çekerken pandemi salgını önlemler kapsamında vatandaşlar girişte ateşleri ölçülüp elleri dezenktife yapıldı. Maske takma kurallarına uyulduğu etkinlikte ayrıca oturma düzeni de sosyal mesafe kurallarına dikkat edildi.

Pandemi nedeniyle beş aydır vatandaşların evde olduğunu, yeni normalleşme döneminde etkinliklere başladıklarını belirten Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan; "Her salı akşamı, dört ayrı film ile ücretsiz olarak etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Yaz akşamında halkımızın katılımıyla keyifli bir etkinlik olacağını düşünüyorum. Hijyen anlamında yoğun bir dönem yaşadık ve yaşıyoruz. Pandemi nedeniyle kültürel etkinliklerimize ara vermiştik. Sinema günleri ile yeniden sosyal ve kültürel etkinliklerimize başlıyoruz" dedi.

Sinema günleri Söke'de 14 Temmuz tarihinde "Aykut Enişte" adlı filmin gösterimi ile devam edecek belirtildi. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler