Takip Et

/>

SON DAKİKA

Başkan Atay o eserin iadesi için düğmeye bastı

8 Haziran 2020, Pazartesi 16:47

     


Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, Tralleis Antik Kenti’nden çıkartılan ve kaçak yollarlarla yurt dışına kaçırılan tek müzik notalı Seikilos Anıtı’nın iadesi için çalışma başlattı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Tralleis Antik Kenti’nde etkinlik düzenlendi. Efeler Belediye Başkanı Atay ile vatandaşlara, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdür Yardımcısı Arkeolog Erkan Dede tarafından Tralleis Antik Kenti’nin tarihçesi hakkında bilgiler verildi.

Dünyada ilk notalı müziğin bir mezar taşına yazıldığını ve Seikilos adına yazılan bu ağıt taşının şuan yurtdışında olduğunu belirten Arkeolog Erkan Dede’ye, Başkan Atay bu eseri getirtmek için çalışma başlattıklarını söyledi. Danimarka Kopenhag'daki Milli Müzede sergilenen dünyanın ikinci notalı anıt mezar taşı olan Seikilos Anıtı’nın ait olduğu topraklara iadesi için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade ededn Başkan Atay, “Önce bunun resmi alt yapısını ve bu eserin buradan gittiğini açıklık getireceğiz. Bize ait olan bu eserin kendi vatanına dönmesi için resmi işlem başlatıyoruz. (CEREN AKBAŞ) 







 
Son Eklenen Haberler