Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da ‘Kadınlar... Filler... Vesaireler...” sahnelendi

8 Ocak 2020, Çarşamba 13:22

     


Aydın Şehir Tiyatrosu seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Bu sezon Aydınlı tiyatroseverlerle buluşacak oyunlardan olan "Kadınlar... Filler... Vesaireler..."nin ilk gösterimi dün akşam gerçekleştirildi.

Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi'nde sahnelenen ve kimi zaman hüzünlendiren, kimi zaman güldüren oyun seyirci tarafından çok başarılı bulundu.

İki perdelik oyunda oyun kurgusu her geçen dakika yükselirken hikâye kurgusu ikinci perdeyle birlikte zirveye çıkıyor. Ekolojik bir anarşist, nevrotik bir prenses ve hayalci bir kadın tipi üzerinden anlatılan hikâyede, ilk perdede kadınların kimlikleri ve hayatla savaşları seyirciyle özdeşlik kurularak verilirken ikinci perdede komedi unsurları da oyuna daha fazla dahil oluyor. Oyunun başından itibaren seyirciyi, özellikle de kadın seyirciyi, hayata dair sorgulamaya iten birçok anekdotun yer aldığı oyunda üç farklı kadın tipi kendilerini ve hayatlarını sorgularken hayata karşı tutumlarını da kıyasıya eleştiriyor. Oyunda ayrıca zorla evcilleştirilmiş filler üzerinden de derin mesajlar veriliyor.

Uzun süre alkışlanan oyun 14, 21 ve 28 Ocak salı günleri Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda saat 20'de sahnelenmeye devam edecek. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler