Takip Et

SON DAKİKA

Söke Şehir Tiyatrosu'ndan ''Sadakat'' Prömiyeri

5 Şubat 2020, Çarşamba 13:12

     


Sosyal sorumluluk oyunu olan SADAKAT, Söke Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde prömiyeri ile gerçekleştirildi. Projesini ve Sanat Yönetmeliğini Selami Taner’in yaptığı, Senaryosunu Yılmaz Çam'ın yazdığı oyunda yönetmenliğini de Barış Demirkaya üstlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Oyunda, madde bağımlısı bir genç, alkol ve kumar tutkunu olan ve ailesini ihmal eden bir baba, küçük yaşta evlendirilmeye çalışılan bir genç kız ile aileyi ayakta tutmaya çalışan bir annenin dramı sahnelendi. Oyuna ilginin çok yoğun olduğu prömiyerde, Polat Kaya, Ebru Gül, Hamdi Akgül, Beyza Mutlu, İsa Kır, Ezgi Özen, Sezer Eşiçok ve Elif Yıldırım oyunculukları ile göz doldurdular.

Ege Kimsesizler, Sokak Çocukları ve Engelliler Derneğinin katkılarıyla sahne alan Söke Şehir Tiyatrosu, Söke’de hizmet veren firmalar tarafından desteklendi. Oyun sonrasında sahne alan, oyunun rejisörü Barış Demirkaya, Proje sorumlusu ve sanat yönetmeni Selami Taner, Oyun yazarı Yılmaz Çam ile Ege Kimsesizler, Sokak Çocukları ve Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Erdem, salonu dolduran izleyicilere teşekkür ederek, tebrikleri kabul ettiler.

Oyunun Yönetmeni Barış Demirkaya yaptığı açıklamada, “Gençlerde; ergenlik dönemlerinde görülen madde kullanımında en büyük pay, yanlış arkadaşlık ilişkileri ve sevginin eksik olduğu aile yapılanmalarıdır. Toplumun bir yarası haline gelen bu durumu, bir tiyatro oyunu ile sahneye taşıyarak bireylere ve topluma mesaj vermek suretiyle, farkındalık yaratmak istedik” dedi.

Proje Sorumlusu ve sanat yönetmeni Selami Taner de, “Projesini yaptığım ve proje sorumluluğunu üstlendiğim oyunu sahneye başarılı bir şekilde taşıdık. Bundan sonra yine bu tarz sosyal sorumluluk projeleri üzerinde çalışıyorum ve sesimizi daha büyük kitlelere ulaştıracağız. Sadakat adlı oyunumuz ile 2020 sezonu boyunca, İnşallah Türkiye genelinde birçok il ve ilçelerde, sosyal platformlarda, festival katılımı ve turneler ile gösterimlerimiz devam edecek” açıklamasında bulundu

Oyunun yazarı Yılmaz Çam, senaryosunu kaleme aldığı oyunun, sahneye taşınmasından dolayı duyduğu mutluluğu belirtirken, oyunda emek veren Söke Şehir Tiyatrosu reji ve oyuncu kadrosuna teşekkür etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler