Takip Et

SON DAKİKA

Aydın incirinin türküsü olacak

4 Eylül 2020, Cuma 14:31

     


Sanatçı Eşref Gülpınar ve Buse Bozan, tvDEN'de yayınlanan Emin Aydın'la Baş Başa programının konuğu oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Koçarlı Cincin Karpuzu için türkü yapan ve Cincin Karpuzu tanıtımına ön ayak olan Eşref Gülpınar, "Cincin halkına, Koçarlı halkına teşekkür ediyorum. Herkes yardımcı oldu. Etkisi güzel oldu. Ben bu kadarını tahmin etmiyordum" dedi.

Kendisini tanıtan Buse Bozan, "Öğrenci, YouTuber, tiyatro oyuncusu ve geleneksel reklam işlerine gönül verdim. Eşref Gülpınar ağabeyin teşvik etmesiyle klipte oynadım. Sosyal Hizmetler okuyorum. 7 yaşında tiyatroya başladım. Küçük rollerle başladım. 10 yıldır tiyatro yapıyorum. YouTube kanalım var. Farklı alışveriş seçenekleri sunuyorum insanlara. Kendi benliğimi sunuyorum insanlara. Klip süreci heyecanlı geçti. Eşref ağabeyle çalışmak büyük bir zevk. Gülüyoruz, eğleniyoruz. Ekip olarak çok eğlenceli bir ekibiz. Kliple ilgili mükemmel dönüşler alıyorum. Her yerde izlenmeler arttı. YouTube kanalında kendimi geliştirmeyi hedefliyorum. Oyunculukta bir adım daha ilerlemek istiyorum. Okulumu bitirip yüksek lisansımı tamamlamak istiyorum" dedi.

"AYDIN'IN TANITIMIYLA İLGİLİ

GÜZEL İŞLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUM"

Gülpınar, "Ben daha 13 yaşlarındayken karikatür çizmeye başladım. Mizaha ayrı bir ilgim vardı. Daha sonra boya ve resimle tanıştım. Yıllar sonra baya resimle tanındım. Resimde belli bir yere gelince çalıştığım kurumda basın işlerine getirildim. Müzik beni daha çok heyecanlandırıyordu. Müzikle ilgili işler yapmaya başladım. Şiveyle şarkılar söylemeye başladım. Aydın'ın tanıtımıyla ilgili güzel işler yapmaya çalışıyorum. tvDEN ailesine de teşekkür ediyorum, çalışmalarımızı yayınlıyorsunuz. Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan'a da teşekkür ediyorum, onların sayesinde oldu. Önce şarkının sözlerine göre, saniyelerle yerleri tanıttık. Kız isteme sahnesi yaptık, azamızın evinde yaptık. Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan da oynadı klipte. Koçarlı halkının talepleri var. Cincin Karpuzu 20 Temmuz'da çıkıyor. Ondan önce çıkanlar kabak karpuzu. Her karpuz Cincin karpuzu değil. Karpuz festivali yapılmasını istiyorlar " dedi.

"AYDIN İNCİRİ VE ADNAN MENDERES

TÜRKÜSÜ PROJELERİM VAR"

Merhum Başbakan Adnan Menderes ile ilgili türkü yazdığını söyleyen Gülpınar, "Ağıt tarzında bir türkü yazmıştım. Hatta 17 Eylül'de klibi bitirmeyi planlamıştım. Bu konuda destek aradım. İş yoğunluğundan ilgilenemediler. Her şeyi hazır. Sözlerinden bir kısmı şöyle; "Başvekilimiz bizi affeyle. Menderesimiz hakkını helal eyle" şeklinde. Ondan bir özür dileme gibi. Aydınlı olarak bunu kendime borç bildim. Aydın inciri ile ilgili de bir türkümüz var. Onun da sözleri şu şekilde, "Aydın inciri, hem kuru hem tazesi, var mı onun gibisi, meyvelerin efesi şu Aydın'ın inciri. Gari deme gari, incir alıver bari. Sarı lop da şurlop yiyiverin gari. De gidi gappecik de. Baldan lokumdan tatlı. Gaynanamdan kıymatlı. Duvarlara tırmanıver, tadı içinde saklı. Gari deme gari, incir alıver bari. Sarı lop da şurlop yiyiverin gari. De gidi bizimoğlan de. Sarı lop, mor, bardacık. Ege'de öncü, Aydın'da inci, Dünya'da birinci. Gari deme gari, incir alıver bari. Sarı lop da şurlop yiyiverin gari. De gidi bizim kız de." Bu türkünün içerisine davul zurna da koyacağız. Aranjörüm Ramazan Uslu ve stüdyo sahibimiz Osman Akgündüz'e teşekkür ediyorum. Aydın incirinin sofralara geliş sürecini anlatmaya çalışacağım klipte" dedi. (ARİF YILMAZOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler