Takip Et

SON DAKİKA

"Ben halktan tarafım, peki ya siz?"

30 Kasım 2020, Pazartesi 17:45

     


Gazeteci Emin Aydın, tvDEN ekranlarında yayınlanan Emin Aydın’la Günaydın programında, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelttiği sorulara cevabın başka gazetecilerden suçlama dolu sözlerle geldiğini belirterek, “O gazetecilere sesleniyorum; ben Aydın halkından tarafa taraf oluyorum ve bu soruları Aydın halkı adına soruyorum. Ama sen hangi vasıfla bana cevap veriyorsun. Sen bu durumda taraf olmuyor musun?” dedi.

Fatih Akkentli, Cem Celil Lale ve Metin Can’a seslenen Aydın, “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde kaç tane tanıdığınız çalışıyor, siz önce buna cevap verin” diye konuştu. Aydın, kendisini FETÖ’cü olmakla suçlayan gazetecilere de “Aydın’da FETÖ’nün en çok mağdur ettiği insanlardan biri benim” dedi.

tvDEN ekranlarından her sabah izleyiciyle buluşan Emin Aydın’la Günaydın programında Gazeteci Emin Aydın, geçtiğimiz günlerde yine aynı programda Aydın halkına hizmet etmek için kullanılması gereken kaynakların çar çur edildiğini belirtmesi ve 5 Milyon dolar harcanarak yapılan Atatürk Spor Kompleksinin Kurtulmuş’ların işletmesinin sebebinin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun FETÖ ile irtibatı ve iltikası olduğunu belirten bir takım belgelerin ortadan kaldırılmasına yönelik verilen sözler olduğunun iddia edildiğini ifade etmesi üzerine bir dosyada gizli tanık olması için Aydın Cumhuriyet Savcısı Murat Oran tarafından adliyeye davet edildi. Olayın ardından kendisiyle ilgili bir gündemin olmadığını fakat kendisiyle ilgili gündem oluşturma çabalarının olduğunu belirten Aydın, “Ben Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na kamu adına bazı sorular soruyorum. Gazetecilik mesleğinden kaynaklı soru sorma hakkımı kullanıyorum. Diyorum ki; ‘Sayın Başkan sen Aydın’ın kaynaklarını heba mı ediyorsun? 5 Milyon dolara mal ettiğin Atatürk Spor Kompleksini kimler işletiyor ve oradan bugüne kadar belediyenin kasasına ne kadar para girdi? Bu kompleksten vatandaşlar nasıl faydalandı? Tesisten kaç tane yüzme sporcusu yetişti?’ Çerçioğlu’na yönelttiğim bu sorulara karşı suçlamalar başka gazeteci arkadaşlardan geliyor” dedi.

Sorduğu sorulara karşılık başka gazeteciler tarafından suçlamalarla karşılaştığını ifade eden Aydın, “Bu sorularıma karşılık beni taraf olmakla suçluyorlar. O gazetecilere sesleniyorum; ben Aydın halkından tarafa taraf oluyorum ve bu soruları Aydın halkı adına soruyorum. Ama sen hangi vasıfla bana cevap veriyorsun. Benim Çerçioğlu’na sorduğum ve Çerçioğlu’nun vermesi gereken cevapları neden sen veriyorsun? Sen bu durumda taraf olmuyor musun? “ diye konuştu.

“FETÖ’NÜN AYDIN EN ÇOK MAĞDUR ETTİĞİ İNSANLARDAN BİRİ BENİM”

Gazetecilerden kendisine yönelik başka suçlamaların da olduğuna dikkat çeken Aydın, “Beni FETÖ’cülükle suçluyorlar. Ben 2012 yılında FETÖ’nün derneklerinin organizasyonuna onlardan olmadığım için bir arkadaşımla birlikte davet edildim. Davet ederken de ‘Bizden olmayan birilerini götüreceğiz’ diyerek davet ettiler. Biz de onlarla birlikte Bitlis’e gittik, döndüğümüzde de haberimizi yaptık. FETÖ operayonunda da Bitlis’e giden kafiledeki hemen hemen birçok kişi gözaltına alınıp tutuklandı. Beni Bitlis’e gittim diye FETÖ’cülükle suçluyorlar ama FETÖ’nün hakimlerinin, savcılarının ve emniyet müdürlerinin bana neler yaptıklarını bilmiyorlar. FETÖ’nün Aydın’da en çok mağdur ettiği insanlardan biri olan beni FETÖ’cülükle suçluyorlar. O çamur bize tutmaz” dedi.

Aydın, “Ben Çerçioğlu’na soru sordum diye beni suçlayanlara da sorum şu: Fatih Akkentli, Cem Celil Lale mahlasıyla bana yönelik yazılar yazıyor. Ben Cem Celil Lale imzası taşıyan yazıların Akkentli’ye ait olduğunu çok iyi biliyorum. Onu da kalemini de çok iyi tanırım. Fatih Akkentli Cem Celil Lale ve Metin Can, sizin kaç tane yakınınız Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyor? Siz önce bunun cevabını verin. Metin Can’ın oğlu Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyor mu çalışmıyor mu? Cem Celil Lale’nin eşi ve Fatih Akkentli’nin akrabaları Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştı mı?” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye CHP Meclis Üyesi Barış Altıntaş’ın Denge Medya Grup’u hedef aldığını ifade eden Aydın, “Barış Altıntaş diye bir vaka var. Altıntaş uzun zamandır bizim şirketimizi hedef alıyor. Altıntaş'ı’ Çerçioğlu’nun talimatıyla hareket ettiğini tüm kamuoyu biliyor. Çünkü Altıntaş kendi kendine varlık gösterebilmiş biri değil. Kendi başarısıyla yapabildiği bir şey yok. Hayatında iki tane kadın var. O iki kadın sayesinde iyi hayat sürüyor. Altıntaş bize ve ekmeğimize saldırıyor. Bize reklam veren müşterilerimize gidip ‘Denge Medya Grup’a reklam verirseniz sizi Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin gücüyle şöyle böyle yaparız’ diyor. Bu konuda çok fazla duyumumuz var. Altıntaş bazı tedarikçilerimize gidip ‘Denge Medya Grup’a tedarik etmeyi bırakın. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak size iki katını verelim, uzun yıllar da çalışalım’ gibi vaatlerde bulunuyor. Altıntaş saplantılı bir şekilde bize saldırıyor” dedi.

Aydın, “Bize ‘Çerçioğlu mamanızı kestiği için mi böyle yapıyorsunuz’ diyorlar. Bizim Çerçioğlu’ndan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden mama nema gibi bir beklentimiz yok. Eğer olsaydı Çerçioğlu akıllı bir kadın, Denge Gazetesi’nin etki gücünü ve tvDEN televizyonunun yaygınlığını biliyor. Bu yüzden Çerçioğlu bizimle gönüllü olarak çalışırdı” diye konuştu.

Çerçioğlu’nun kimlerle çalıştığı kimlere ne kadar para aktardığı ile ilgili kayıtların olduğunu belirten Aydın, “Aydın Büyükşehir Belediyesi FETÖ’nün yayın organı olan Zaman Gazetesi’ne ne kadar para aktardığını yargı organları bakabilir. Aydın’da hangi yayın organlarına kaç para aktarılıyor ona da bakabilirler” dedi.

Aydın’daki Millet İttifakı Belediye Başkanlarına Çerçioğlu tarafından tvDEN televizyonunda olmamaları ve Denge Gazetesi’yle çalışmamaları konusunda ambargo uygulandığını dile getiren Aydın, “Çerçioğlu’nun Aydın’daki Millet İttifakı Belediye Başkanlarına ‘tvDEN televizyonuna çıkmayacaksınız, Denge Gazetesi’yle çalışmayacaksınız’ diyerek ambargo uygulayıp uygulanmadığı sorulsun. Bizim Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden nemalanmak gibi bir beklentimiz yok. Onlardan tek beklentimiz halkın parasını çarçur etmemeleri. Aydın kötü durumda, birçok büyükşehire göre kıyaslandığı çok sayıda meselesi çözüm bekliyor. Aydın’da büyükşehir ismi sadece sıfatta var” diye konuştu.

Aydın, “Ben bir sürü istinat ve gelişme olduğunu söyleyerek Aydın Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili bizim ortaya attığımız iddiaların gerçek olup olmadığını araştırıp Aydın Cumhuriyet Savcıları çıkıp kamuoyuyla paylaşsın diyorum. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının kamuoyunu bilgilendirmekle ilgili bir misyonu da var. Bunları Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının çıkıp açıklaması gerekir ya da aksiyon alması gerekir diye düşünüyorum. Sadece Cumhuriyet Savcılığı değil burada soruşturma izni vermesi gereken İç İşleri Bakanlığı da var. Eğer ortaya atılan iddialarla ilgili İç İşleri Bakanlığı soruşturma izni vermiyorsa İç İşleri Bakanlığı’na da soralım: Neden soruşturmaya izin verilmiyor? Devletin bütün birimlerine soralım: Neden Aydın Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili iddialar, istinatlar araştırılmıyor? Neden bu konuda kamuoyuna açıklama yapılmıyor?” diye konuştu. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler