Takip Et

SON DAKİKA

Kızılay Haftası'nı okullarında bağışta bulunarak kutladılar

30 Ekim 2018, Salı 17:19

     


Aydın Rehber Koleji öğretmenleri ve velileri Türk Kızılay’ına kan bağışında bulunurken, öğrenciler de oyuncaklarını ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere Kızılay yetkililerine teslim etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Türk Kızılay’ın kuruluşunun 150. Yıldönümü kapsamında Aydın Kızılay Şubesi çeşitli okullarda etkinlikler düzenlemeye başladı. 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası etkinliklerinin ilki, Efeler’de eğitim veren Rehber Koleji’nde gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Hakan Kalkan, eğitim gören 370 öğrencinin sosyal sorumluluk bilincini artırmak amacıyla Kızılay Aydın Şubesi ile bir etkinlik oluşturduklarını ifade ederek, "Okulumuzda Kızılay haftasında farkındalık oluşturmak için Kızılay ile birlikte veli, öğretmen, idare işbirliği içerisinde bir etkinlik planladık. Bu etkinlikte Kızılay saolsun bizi yalnız bırakmadı. Kızılay aracı geldi, öğrencilerden yardım toplandı. Şuan velilerimiz kan vermeye geliyorlar, öğretmenlerimiz kan veriyorlar. Çocuklarda da farkındalık oluşturuyoruz" dedi.

“KIZILAY HER ZAMAN HER YERDE İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA”

Kızılay Aydın Kadın Kolları Başkanı Gönül Şahin Meskit ise 150. yıllarında Kızılay'ın sadece kan bağışlama kurumu olmadığına dikkat çekti. Meskit, "Türk Kızılay’ı Aydın Şubesi olarak Kızılay haftası nedeniyle Aydın halkından yoğun ilgi var. Okullardaki öğrenciler bize, sosyal sorumluluk projesi kapsamında evden getirdikleri kullanılmamış eşya ya da gıda bağışını getiriyor, biz de onları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak böyle bir kampanya oluşturduk. Bunun yanı sıra tabi ki kan hayat kurtarır biliyorsunuz ‘Hayatım Kızılay’ diyoruz. Kan bağışı araçlarımızı da gittiğimiz her alana götürüyoruz. Velilerimizden ve öğrenci yakınları kan bağışı kampanyamızı destekleyerek, kan stoklarımızın çoğalmasını sağlıyor. Türk Kızılay’ı Aydın Şubesi kadın kolları olarak da biz Aydın’da bütün ihtiyaç sahiplerinin yanındayız. Sadece afet anında değil, ihtiyaç anında da bütün halkımızın vatandaşımızın yanındayız. Biz bugün ki okulumuzda 370 öğrenciye ulaştık ve 20 ünite kan aldık. İnşallah saat 18.00’a kadar bu sayının artmasını diliyoruz. Türk Kızılayı'nın sadece kan bağışı olarak tanınmasını istemiyoruz. Kızılay her zaman her yerde ihtiyaç sahiplerinin yanında. Kızılay şubemize gelerek bizleri ziyaret edip etkinliklerimizde bizimle beraber olmalarını istiyoruz. Mahalle muhtarlarımızla beraber gerek valilik, gerek emniyet, gerek diğer kamu kuruluşları ile birlikte hareket ederek Aydın’ımıza ilçe ve köylerinde yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Hakan Kalkan başta olmak üzere öğretmenler ve veliler kan bağışında bulunurken, öğrenciler yanlarında getirdikleri oyuncakları, giysileri ve gıda ürünlerini Kızılay çadırındaki görevlilere teslim etti. (BUKET KÖSE) 







 
Son Eklenen Haberler