Takip Et

/>

SON DAKİKA

Başkan Erden: Tekrar eskiciliğe başladık

30 Haziran 2020, Salı 09:34

     


Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, 2011 yılında başlattığı 'Toplayalım, Kaybolmasın' projesini tekrar başlattı. Yaşadığımız ilçenin bir hafızası, bir hikayesi olsun düşüncesiyle bu projeyi tekrar hayata geçirmek istediklerini belirten Erden, kampanyaya babasından kalan eşyaları bağışladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erden, "Tekrar eskiciliğe başladık" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, ataların bizlere bıraktığı kültür varlıklarını korumak için 2011 yılında başlattığı 'Toplayalım, Kaybolmasın' kampanyasını yeniden hayata geçirdi. Kampanyayı yaşadığımız ilçenin bir hafızası, bir hikayesi olsun düşüncesiyle başlattıklarını dile getiren Erden, "2011 yılında eski eşyaları, belgeleri, giysileri, iğne oyalarını ve fotoğrafları toplamış ve eski belediye binasında sergilemeye başlamıştık. Başlarına geleni biliyorsunuz. Atıldıkları yerlerden bulabildiğimiz, kurtarabildiğimiz kadarını çıkardık, Kültür Merkezi'nin orta katına yerleştirdik" dedi.

Kampanyayı tekrar hayata geçirmek istediğini ifade eden Erden, "Bu mirası hemşehrilerimizin, misafirlerimizin, aslında tüm insanlığın hizmetine sunalım. Ben, rahmetli babamın arabalarının, daha önce verdiklerime ek olarak birkaç orijinal parçasını daha ve kendi hayatımın farklı dönemlerinde kullandığım bazı eşyaları bağışlayarak, 'Toplayalım, Kaybolmasın' kampanyasını yeniden başlatıyorum" diye konuştu.

Sosyal medya hesabından da kampanyaya bağışlanan ürünlerin fotoğrafını paylaşan Erden, 'Tekrar eskiciliğe başladık' dedi. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler