Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’ın kaynakları tabelaya ve sosyal medyaya harcanıyor

30 Haziran 2020, Salı 23:18

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kaynakları, şehrin değişik noktalarında üzerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun fotoğrafı ve ‘Aydın için yürekten’ ifadesi bulunan ve güneşten sürekli solan tabelalar ve sosyal medya paylaşımları için harcanıyor.

Aydın’da karayolu kenarlarında yer alan Büyükşehir Belediyesi’ne tabelalar güneşten soldukça yenileniyor. Çalışmalarda itfaiye araçlarının kullanılması da vatandaşın tepkisini çekiyor.

GÜNEŞ AYDIN’A ZARAR VERİYOR

Birçok şehirde belediyeler güneşten ve diğer kaynaklardan enerji elde ederek kaynak oluşturmaya çalışırken, Aydın’ın güneşi Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinde tahribata neden oluyor. Şehrin değişik noktalarında yer alan ve üzerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun fotoğrafı ve ‘Aydın için yürekten’ ifadesi bulunan onlarca tabela yoğun güneş ışınlarına maruz kaldığı için sürekli soluyor. Solan tabelalar üç beş ayda vinçler ve itfaiye araçları kullanılarak yenileniyor.

İHTİYAÇ İÇİN DEĞİL REKLAM
AMAÇLI KULLANILIYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait bu reklam tebalalarının yenilenmesi çalışmalarında itfaiye araçlarının da kullanılması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bazı vatandaşlar daha elzem ihtiyaçları için bedeli karşılığında kendilerine kullandırılmayan itfaiye araçlarının reklam tabelalarının yenilenmesi için saatlerce meşgul edilmesini doğru bulmadıklarını ifade ediyor.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA
MİLYONLARCA LİRA HARCANIYOR

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medyada günde 2 paylaşım yapma karşılığı yeni kurulmuş bir firmaya aylık 40 bin lira ödemesinin ortaya çıkması da tepkilere neden olmuştu. Aydın Büyükşehir Belediyesi, 16 Mart’ta yapılan ihaleyi kazanan bu firmaya 8 ay için 313 bin 500 lira ödeyecek. Benzer ihaleler ve hizmet alımları dikkate alındığında her yıl belediyenin milyonlarca lira kaynağının buralara harcandığı iddia ediliyor. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler