Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da 20 günlük buzağılar kesime gitti

29 Temmuz 2018, Pazar 14:25

     


Aydın’da kulak küpeleri olmadığı gerekçesiyle mezbahaya götürülerek kestirilen buzağılar vicdanları sızlattı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2018'i 'Buzağı Yılı' ilan etmesinin ardından, il ve ilçe müdürlükleri tarafından "Buzağılarımızı Yaşatalım" konulu farkındalık eğitimleri verilmiş ve Aydınlı hayvan sahipleri bilgilendirilmişti.

Ancak aynı bakanlığın yönetmeliğinde bulunan madde nedeniyle Aydın’da küpeleri olmadığı gerekçesiyle 2 haftalık buzağılar mezbahaya götürülerek kesildi. hayvan sahipleri ‘Buzağılarımızı Yaşatalım’ projesinin amacına ulaşmadığını söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Samsun’dan Aydın’a 11 büyükbaşı satmak için gelen Erol Çakmak’ı yolda jandarma ekipleri durdurdu. Havyaların evraklarını kontrol eden jandarma ekipleri 5 buzağının küpesinin olmadığını belirledi. Ardından kontrol noktasına çağrılan Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından küpesiz olduğu gerekçesiyle hayvanların sahibine idari para cezası kesildi. Veteriner kontrolünden geçirilen buzağıların sağlıklı oldukları anlaşıldı. Tarım Bakanlığa yönetmeliğine göre buzağıların kayıt altına alınarak kesilmesi gerekti. Hayvan sahibinin tüm çabalarına rağmen 2 haftalık olan buzağılar Aydın'da bulunan bir et tesisine götürülerek kesildi.

“5 GÜNLÜK BEBEKLERE BIÇAK VURULUR MU?”

Samsun’da hayvancılık yapan Erol Çakmak, “20 yıldır biz bu işi yapıyoruz. Samsun’dan sardığımız 11 baş hayvanımızı Aydın’da satmak için getiriyorduk. Yolda jandarma durdurdu. Hayvanlarımızın 5’i küpesizdi. Biz cezaya razıyız. Bir aylık olmadan buzağılara küpe takılmıyor. Ama bu buzağıların kesilmesi vicdani değil. 5 günlük bebeklere bıçak vurulur mu? Tarım bakanımıza sesleniyoruz buzağıları kurtaralım. Başka buzağılar bu şekilde itlaf edilmesin. Yazık günah” dedi.

Hayvanların sahibi Erol Çakmak’a Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinde hayvan başına 548 liradan 6 bin 28 lira idari para cezası kesildi. (HAKAN AKIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler