Takip Et

SON DAKİKA

“Yerel basın şehirlerin kılcal damarlarıdır”

28 Ekim 2020, Çarşamba 15:31

     


Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, Aydın’da yayın yapan yerel gazete sahipleri ile bir araya geldi. Duran, “Yerel gazeteler bizim için o şehrin kılcal damarlarıdır. O şehrin sorunlarını, o şehrin değerlerini anlatabilecek olanlar yerel gazetelerdir. Bu nedenle yerel basınımıza sahip çıkmalıyız” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler’de hizmet veren Köfteci Dede’de düzenlenen toplantıda Aydın il genelinde yayın yapan yerel gazetelerin sahipleri ile bir araya gelen BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, yaklaşık 2,5 saat yerel basının sorunlarını dinleyip çözüm önerileri hakkında istişarelerde bulundu.

“BU KARARLARIMIZDA DA ETKİLİ OLUYOR”

Pandemi nedeniyle en çok etkilenen sektörlerin başında yerel gazetelerin geldiğini dile getiren BİK Genel Müdürü Duran, “Şehirlerimizi turlayarak gazetecilerimizle buluşuyoruz. Aydın’ın güçlü bir yerel basın ağı var. Yerel gazetelerimiz bizim önemli paydaşlarımız. Bu anlamda hem onların pandemiyle ilgili hem de geleceğe dönük ne gibi yatırım yapmaları hususunda istişareler yaptık. Biz de genel kurula sunacağımız raporda ve genel kurulumuzda alacağımız kararlar için paydaşlarımızın sorunlarını dinleyerek onların görüşlerini alıyoruz. Bu kararlarımızda da etkili oluyor” dedi.

“ULUSAL GAZETELERİN AYDIN’A AYIRABİLECEKLERİ HABER SAYISI BELLİDİR”

Aydın’daki gazetecilerin daha çok pandemi nedeniyle tiraj sorunu yaşadığını belirten Duran, yerel basına sahip çıkılmasına vurgu yaptı. Duran, “Özellikle kahvehanelerin, kuaför salonlarının ve diğer esnaf gruplarının artık gazete alamıyor olması, yerel basınımız için en temel problem olarak gözüküyor. Ben buradan özellikle esnaf kuruluşlarımıza şunu ifade etmek isterim. Yerel gazeteler bizim için kılcal damarlardır. O şehrin sorunlarını, o şehrin değerlerini anlatabilecek olanlar yerel gazetelerdir. Ulusal gazetelerin Aydın’a ayırabilecekleri sayfa veya haber sayısı bellidir. Ama yerel gazeteler bu şehrin bütün sorunlarını ince detayına kadar öğrenip yazabilecek durumdalar. Onun için bu yerel gazetelerin yaşaması lazım. Onları yaşatabilmek için ellerinden geleni yapsınlar diyorum. Sadece reklam olarak görmesinler, bir gazeteye abone olmaları bile o sektöre destek olmaları demektir. Özellikle pandemi dönemini kaçırmamalılar ve gazetelere sahip çıkmalılar. Pandemi nedeniyle gazetelerin rahatlatılması için ilk karar alan sektör ve kuruluş Basın İlan Kurumu’dur. Biz gazetecilerimizi rahatlatmak adına bir dizi kararlarla geldik. Mart ayından buyana biz bunu gazetelerimiz için sağlıyoruz. Ama bizim bunu devam ettirebilmemiz ve o eski ivmeyi yakalamamız lazım. Pandemi nedeniyle sağlıkçılarımız, kolluk kuvvetlerimiz çok etkilendi ama gazetecilerimiz de bir o kadar etkilendi. Gazeteciler bulaş riski altında olmalarına rağmen hizmet verdi ve vermeye devam ediyor. Bizlerin de yerel gazetelere sahip çıkmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler