Takip Et

SON DAKİKA

İncir ihracatı 300 milyon doları aştı

28 Ekim 2018, Pazar 18:08

     


TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Ekonomi Derneği üyeleri ile birlikte İncirliova'da üretim yapan incir işleme tesisini gezdi, üretim ve ihracat rakamları hakkında bilgi verdi. Savaş, "Türkiye'nin incir ihracatı 300 milyon doları geçti. Hava şartlarından kaynaklı 120 bin ton beklenen rekolte 80 bin ton olarak açıklandı. Bu durumda fiyat arttı ancak talep değişmedi. Dünya, Aydın incirini tüketmek istiyor, biz de bunun önünü ve yolunu açacağız" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın Valiliği'nin düzenlediği program kapsamında ilin ekonomik potansiyeli ve değerlerini tanıtmak amacıyla Ekonomi Gazetecileri Derneği üyesi 18 ekonomi yazarı kentin önde gelen incir işleme ve enerji tesislerini gezme fırsatı buldu. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyon Başkanı Mustafa Savaş, AK Parti MKYK Üyesi, Aydın Milletvekili Metin Yavuz, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin ile Kuşadası ve Didim turizm paydaşlarının katıldığı toplantıda, Aydın'ın değerleri ele alındı.

Kurum, kuruluş ve daire müdürlerinin sunum ve anlatımlarının ardından dernek üyelerinin sorularını yanıtlayan toplantı paydaşları, ekonomiye katkı sunan değerlerin tanıtımını düzenlenen gezilerle gösterdi. İncirliova'da yer alan Günaydınlar İncir İşleme Tesisini gezen heyet, incir ihracatının ülke ekonomisine olan katkısını ve işleme aşamalarını yerinde gördü. Milletvekili Mustafa Savaş, gezi sırasında verdiği verdiği bilgide incir ihracatının 300 milyon doları aştığına dikkat çekerek, " Hava şartlarından kaynaklı beklenen rekolteye ulaşamadık.120 bin ton beklenen rekolte 80 bin ton olarak açıklandı. Üretim ve kalitede iklim farklılıkları önemlidir. Fiyat arttı, kalite kısmen düştü ancak dünyanın incire olan talebi azalmadı. Şifa kaynağımız incir dünyanın damak tadı oldu. Biz de bu talebin değerini bileceğiz, kaliteli üretimle pazar payımızı artıracağız. Aydın ve İzmir bölgesine baktığımızda sadece incirde en az 45 bin kişi çalışıyor." dedi. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler