Takip Et

SON DAKİKA

AYTO asırlık çınarını uğurladı

26 Ekim 2020, Pazartesi 13:30

     


Aydın Ticaret Odası’nın 1964-84 yılları arasında başkanlık görevinde bulunan ve 99 yaşında hayatını kaybeden Ahmet Altınel, AYTO hizmet binası önünde düzenlenen törenle uğurlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

AYTO’nun efsane başkanı olarak anılan Ahmet Altınel, çoklu organ yetersizliği nedeniyle İzmir’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Evli ve 3 çocuk babası olan Altınel için AYTO’da cenaze töreni düzenlendi.

Duygusal anlarında yaşandığı törende, törenin sunumunu yapan AYTO personeli Murat Başkar göz yaşlarına hakim olamadı. Babalarını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Altınel’in oğlu Vedat Altınel, “Aydın ticaretine ve AYTO’ya önemli katkılar sunan babamızı kaybetmiş olmamız bizleri olduğu gibi sizleri de üzdü. Burada böyle bir tören düzenleyen AYTO Başkanı Hakan Ülken başta olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

“İNSANLARIN VEFASI OLDUĞU GİBİ KURUMLARIN DA VEFASI OLMALI”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, 99 yaşında bir çınarı uğurladıklarını belirterek, “Ölüm sevenleri için ailesi için ve emek verdiği yerler için ölen bir birey için acıdır. Acılı bir gün, ancak her nefis ölümü tadacak netice itibarıyla. Önemli olan ölümü tattıktan sonra amel defterinin kapanmaması. Ahmet amcamızın amel defteri kapanmadı, çünkü Ahmet amcamız eser bıraktı, iyilikler bıraktı. Memleketine, ülkesine hizmet ederek yaşamını tamamladı. Allah herkese böyle ölüm nasip etsin. Kurumların kurumsallaşması adına kurumların hafızası çok önemli ve insanların vefası olduğu gibi kurumların da vefası olmalı. Çünkü vefasızlık imansızlıktır. O nedenle bugün burada efsane başkanımızı, 20 yıl Aydın ekonomisine, Aydın ticaretine ve Aydın Ticaret Odasına hizmet etmiş bir büyüğümüzü uğurluyoruz” diye konuştu.

“HİZMETLERİ HEP BİZE IŞIK OLACAKTIR”

AYTO’nun 40 yıl hizmet verdiği eski hizmet binasının yapımında büyük emeği bulunan Ahmet Altınel’i sürekli örnek alacaklarını belirten Ülken, “Kurumsal hafızamız adına bir çınarımızı kaybettik. Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler hep bize ışık olacaktır. ışık olmaya devam edecektir. Ben bugün burada kurumsal anlamda bir araya gelmemizin çok önemli olduğunu düşünerek tekrar başkanımıza Allahtan rahmet ve tüm sevenlerine de başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ahmet Altınel için dualar edildi. Daha sonra Altınel’in cenazesi Bey Camisi’ne tekbirler ile uğurlandı. Altınel cenaze namazı sonrası Tellidede Mezarlığı’nda toprağa verildi. (ERDAL AYDIN)

Eski başkan Altınel hayatını kaybetti







 
Son Eklenen Haberler