Takip Et

SON DAKİKA

"Hizmeti biz veriyoruz, parayı büyükşehir alıyor"

26 Mayıs 2020, Salı 16:01

     


Baş Başa'nın konuğu olan Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, daha önce ilçe belediyeleri ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan mezarlık bakımı ve çevre temizleme işlerinin ilçe belediyelerine bırakılmasında büyükşehrin fırsatçılık yaptığını belirterek, ilçe belediyelerin bütçelerindeki büyük bir oranın Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne gittiğini söyledi. Yasanın düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Güler, "Hizmeti biz veriyoruz, parayı büyükşehir alıyor" dedi.

Gazeteci Emin Aydın'ın hazırlayp sunduğu Baş Başa programının konuğu Köşk Belediye Başkanı Nur Güler oldu. Programda ilçe belediyeleri ile Aydın Büyükşehir Belediyesi arasında daha önceden mezarlıkların bakımı ile bir anlaşma yapıldığını anlatan Güler, "Büyükşehir belediyelerine ilçe belediyelerine göre daha fazla bütçe veriliyor. İlçe belediyelerine gelen bütçe çok sınırlı. Buna rağmen geçtiğimiz dönem mezarlık bakımı ve çevre ilaçlama işlemleri ilçe belediyelerinin üstüne yıkılmış. Mezarlık bakımı ve çevre ilaçlamanın da çok ciddi masrafı var" dedi.

YÜZDE 40'I İLÇEYE YÜZDE 60'I BÜYÜKŞEHİRE

İlçe belediyeleri için ayrılan kaynağın yetersiz olduğuna dikkat çeken Güler, "İlçe belediyelerinin önemli bir payını büyükşehir belediyesi kesiyor. Bütçenin yüzde 40'ı ilçe belediyesine, yüzde 60'ı büyükşehir belediyesine gidiyor. Hizmeti biz veriyoruz, parayı büyükşehir alıyor. Bu hizmetlerle ilgili büyükşehrin ilçe belediyelerine ödeme yapması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NIN FIRSATÇILIĞINA GÖZ YUMUYORUZ"

Çevre ilaçlamanın ciddi bir gider olduğunu ifade eden Güler, "Şubat ortasından beri larva ilaçlama çalışmaları için bir araç, iki personel çalışıyor. 150 bin liralık haşere ilacı alındı. Bu parayla ilçe belediyeleri ilçeye başka hizmetler verebilir. Sivrisinek yazın vatandaşın çok rahatsız olduğu bir şey. 'Bu hizmeti ben yapmayacağım, büyükşehir yapsın' desem olan vatandaşa olacak. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanı'nın fırsatçılığına göz yumuyoruz" dedi.

Büyükşehir yasasında yaşanan bu durumun gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Güler, "Yeni yasada ilçe belediyeleri ile büyükşehir belediyesi arasındaki kaynak sorunlarının çözülmesini bekliyoruz. Çekişmeler yerine önümüze bakıp hizmet üretmeyi planlıyoruz. ASKİ nedeniyle bozulan tüm yollar ilçe belediyelerini ilgilendiriyor. Yolları ASKİ bozdu, biz yaptık ama 'Neden biz yapıyoruz, büyükşehir yapsın' demedik. Çözüm üretme çabası içinde olduk" diye konuştu.

"TABELA BELEDİYECİLİĞİNDEN VAZGEÇİLMELİ"

Güler, "Büyükşehri yönetenin tabela belediyeciliğinden vazgeçip vatandaşların sorunlara eğilmesinde fayda olacağını düşünüyorum. Sadece reklam yapıp bilboardlara fotoğraf asarak bu işler olmaz" dedi. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler