Takip Et

/>

SON DAKİKA

"Boykotta değil işimizin başındayız"

26 Mart 2020, Perşembe 15:23

     


Aydın'da bazı Aile Hekimliklerinde hastalara bakılmadığı ve doktorların boykotta olduğu iddiasına yanıt veren Aydın Aile Hekimleri Derneği Başkanı Taner Balbay ile Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, duyarlılık çağrısında bulundu. "Boykotta değil işimizin başındayız" diyen hekimler, "Bakanlığımızın aldığı tedbirleri hastalarımıza bir bir anlatıyoruz. Ancak bazı hastalar durumun ciddiyetini tam anlamamış ki, hala ağrı kesici veya merhem yazdırmaya gelenler olabiliyor. Biz hekimler bu tür sağlık sıkıntılarınıza uzaktan yanıt verebilir hatta 65 yaş üstündeyseniz ilaçlarınızı evinize getirilmesini sağlayabiliriz. Bakanlık bu konuda çok iyi çalışıyor. Hastalarımıza baklılmaması söz konusu değildir. Evnizde kalın." dedi

Koronavirüs salgınından dolayı tedbirlerini üst seviyeye çıkartan Sağlık ve İçişleri Bakanlığı vatandaşlara "Evinde kal" uyarısında bulundu ancak bazı vatandaşların ısrarla Aile Hekimliklerine ve hastanelere gitmesi endişe yarattı.

"HEKİM SAĞLIĞI HALK SAĞLIĞIDIR"

Özellikle Aile Hekimliklerine sık sık giden vatandaşlar hekimlerin uyarı ve eve geri göndermelerinden dolayı "doktorlar boykotta, bize bakmıyor" söylemleri tepkilere neden oldu. Konu ile ilgili açıklamada bulunan, Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, "Biz sağlık çalışanları toplum sağlığını korumak için öncelikle kendimizi korumalıyız. Biz hekimler ölümle mücadele içerisine girmek istiyoruz. Boykot söz konusu olamaz. Pandemilerde mücadele etmenin önemli yolu korunmaktır. Bu anlamda biz hekimler çok fazla riskli hasta görebiliyoruz. Bunların derinleşmesi ve sağlık sistemini korumak adına tedbirlerimizi almalıyız. Bu süreçte hastalarımıza bakmamak gibi bir durum söz konusu değil. Salgın çok hızlı yayılırsa birçok sıkıntılarla karşılaşacağız. Bu anlamda yapılması gereken tek şey; önlem almak. Vatandaşlarımızın önlemlerini almasıdır. Kendilerini korumaları gerekiyor. Biz çok fazla hastalık yayabilecek durumdayız, sürekli hastanedeyiz. Bizim sağlığımız halkın sağlığıdır. Kendimizi korumalıyız ki faydalı olabilelim.

"BOYKOT LÜKSÜMÜZ YOK"

Aile Hekimliklerinde veya hastanelerde 'hastalara bakılmıyor' gibi bir durum söz konusu değil. Bazı hekimlerin boykot ettiğine dair söylentiler de doğru değildir. Boykot etmek gibi bir lüksümüz yoktur. Sağlık Bakanlığının aldığı tedbirler kapsamında bütün hekimlerimiz elinden geleni yapıyor. Ancak, çok küçük şikayetlerden dolayı doktora giden vatandaşlarımız uyarılıyor. Merhem yazdırmak, ağrı kesici almak gibi işlemler için hastanelere gidilmesin. Bu virüsün yayılma hızını artıracak ve toplum sağlığını tehlikeye atacak bir durumdur. Kaldı ki Ben Aydın Tabip Odası Başkanı olarak, Boykot ettiğini söyleyen hekime soruşturma açarım, böyle bir durum söz konusu değildir. Bazı noktalarda ekipmanların eksikliği söz konusu olabilir ancak bunlar hızla bakanlık tarafından telafi ediliyor. Kaldı ki bu zor zamanda birilerinden bir şey beklemeden bizler de elimizden geleni yaptırmalıyız. Mesela biz hekimlerimiz için koruyucu maske diktiriyoruz. Bunlar birlikte çözülecek işlerdir. "

"EN ÖN SAFTAYIZ "

Aile Hekimlerinin hastalara bakmadığı iddiasına yanıt veren Aydın Aile Hekimleri Derneği Başkanı Taner Balbay ise şöyle konuştu; " Aile hekimleri olarak bu savaşta en ön saftayız. Aile Hekimlerimizin hastaya bakmamak gibi bir lüksü yoktur. Her hastamıza bakılıyor ancak, vatandaşların uyarıları dikkate alması gerekiyor. Hala ciddi olmayan hastalıklar için hastanelere gidilmektedir. Bunun önüne geçmek için hekimlerimiz sürekli uyarıyor ve geri gönderiyor. Bu hastaya bakmamak değildir; önlem almaktır. Bakanlığın hastalara yönelik açtığı ihbar hatları çok aktif çalışmakta. İlacınız dahi ayağınıza gelebiliyorken hastanelere gelmesini istemiyoruz vatandaşların. Halkımızın sağlığı için en saftayız bu bilinmelidir." (AYŞE YILMAZ)

 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER 

BAKANLIK DUYURDU! ÖDEMELER YARIN BAŞLIYOR!

AYDINLILARA İŞ FIRSATI

SUSKUN KAPANDI, MUHTEŞEM AÇILIYOR

O SINAV ERTELENDİ!

 






 
Son Eklenen Haberler