Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da koronavirüs var mı?

26 Mart 2020, Perşembe 19:24

     


Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Hakan Karagözlü, tvDEN anahaber bülteninde canlı yayında Ayşegül Koç’un sorularını yanıtladı. “Aydın’da koronavirüs var mı?” sorusuna cevabı da, “Bir takım bilgilere ulaştık ama bizim açıklama yetkimiz yok. Yetkisi olan sayın vali, sayın sağlık bakanı bu konuda mutlaka açıklama yapacaktır. Beklentimiz ve kanaatimiz bu yöndedir. Mutlaka açıklama yapılmalı, halk paniğe sürüklenmeden gerçek bilgilere erişmelidir” dedi.  

GÜNCEL HABER GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

Kendisinin açıklama yapmasının doğru olmadığını belirten Karagözlü,  “Ben meslek etiği gereği bunu açıklayamam. Açıklayacak kurumlar var. Sağlık bakanı, cumhurbaşkanı ve vali var. Olup olmadığını biliyorum ama benim size açıklama yetkim yok. Olan kurumların bunu açıklaması lazım. Zannediyorum da bu kadar yaygınlaştıktan sona yavaş yavaş u açıklayacaklar. Söyledikleri şu; ‘paniğe yol açmasın!’ başka bir bilgi vermiyorlar” dedi. 

İLAN: DİKKAT! ADÜ HASTANESİ DUYURDU!

AYDINLILAR RAHATLIKLA SOKAKTA DOLAŞIYOR
“Aydın’da yokmuş, İzmir’dekiler Aydın’a göçerler” gibi şeyler söylendiğini aktaran Karagözlü, “Ben bunların doğru olduğuna inanmıyorum. Mutlak suretle açıklanması lazım. Mesela ‘Aydın’da şu kadar vakamız var’ denmeli. Aydınlıların ben rahatlıkla sokakta dolaştığını görüyorum. Gittiğim yerlerde marketteki kızı uyarıyorum. Balık almaya gittiğim yerde balıkçıyı uyarıyorum. ‘Bakın mesafenizi koruyun, çok ciddi problemler var’ diyerek her gittiğim yerde halkı aydınlatmaya çalışıyorum” diye konuştu. 

“BİR TAKIM BİLGİLERE ULAŞMIŞ DURUMDAYIZ, AÇIKLANMASINI UMUYORUM”
Duyarlı kesimin mutlaka olduğuna bir kesimin de dışarıda korkusuzca dolaştığına dikkati çeken Karagözlü, “Maalesef hastalığın yayılmasına katkıda bulunuyorlar. O açıdan panik oluşturmadan bunların açıklanması lazım. Bana, ‘Aydın’da korana yokmuş doktor bey, gel seni bir öpeyim’ diyen de oldu. Ben dedim ki, ‘Aydın’da olup olmadığını nereden biliyorsunuz; ben bile bilmiyorum.’ Hakikaten bilgiye ulaşmakta güçlük çektik ama şuan bir takım bilgilere ulaşmış durumdayız. Bunun açıklamasını umuyorum ki sayın vali, sağlık bakanımız mutlaka yapacaktır. Beklentimiz odur. Yapılması da gereklidir. Benim kanaatim bu yönde” şeklinde konuştu. (DUYGU DİLEK)

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

Aydın’da ’koronavirüs’ manzaraları

Sağlık çalışanlarına yönelik önemli düzenlemeler getirildi

İlçeye giriş yapan tüm araçlar ilaçlanıyor

Korona virüse karşı 'dezenfekte tüneli'


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler