Takip Et

SON DAKİKA

2. Didim VegFest’in tarihi belirlendi

25 Ekim 2017, Çarşamba 18:36

     


Didim’de bu yıl ilk kez Türkiye’nin ilk vegan festivali olarak düzenlenen Didim VegFest, gelenekselleşiyor. 2018’de ikincisi düzenlenecek olan festival için hazırlık çalışmalarına başlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Didim’in, turizm pazarında fark yaratmak amacıyla devreye koyduğu projelerinden birisi olan Vegan Festivali’nin ikincisi 22 Nisan 2018 Pazar günü gerçekleşecek. İlki bu yıl 29 Nisan 2017 Cumartesi günü Didim Belediyesi, Türkiye Vegan ve Vejetaryenler Derneği (TVD), Turizm Araştırmaları Derneği (TURAD) ve Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin (DİTAB) organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinliği geleneksel hale getirmek isteyen Didim Belediyesi, 2. Didim VegFest için yabancı konuklarıyla birlikte hazırlık çalışmalarına başladı. Hazırlık toplantısına Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim Fahri Hemşerisi ve TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Sevinç Karataş, Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, Alman Seyahat Acenteler Birliği (DRV) Yurtdışı Komisyon Üyesi ve Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla, Didimli turizmci Kadir Karakaya ve yurtdışından gelen konuklar katıldı. Festivalin tarihi 22 Nisan 2018 olarak belirlenirken, festival programının paket tur olarak Avrupa’da seyahat acenteleri tarafından aralık ayından itibaren müşterilere sunulacağı belirtildi.

 

FESTİVAL PROGRAMI, PAKET TUR OLARAK SATILACAK

Didim’i Türkiye’nin ilk resmi vegan kenti yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, “Bu yıl iki günlük olarak yaptığımız Vegan ve Vejetaryen Festivali, Türkiye çapında ses getirdi. Talepler çok fazla ve 2018’de 5 günlük yapmayı planlıyoruz. Bu yıl ayrıca festival programını Almanya, İngiltere ve Hollanda’da paket tur olarak satacağız. Arkadaşlarımız bununla ilgili hazırlıklarını yaptı. Avrupa’daki seyahat acenteleri tarafından aralık ayından itibaren müşterilere sunulacak. Bu yıl çok daha düzenli ve güzel, daha fazla yere ulaşan ve ses getiren festival yapıp, önümüzdeki senelerde de bunu artırarak devam edeceğiz” dedi.

 

“YAPMAK ÖNEMLİ AMA SÜRDÜREBİLMEK DAHA ÖNEMLİ”

Festivalde Vegan felsefesini anlattıklarını ifade eden Atabay, insan beslenmesinde vegan beslenmenin ne kadar sağlıklı olduğunu insanlara gösterdiklerini belirterek, “Sadece yemekleri yaparak ve sunarak değil, atölye çalışmaları ve paneller düzenleyerek de insanları bilgilendiriyoruz. Yerel halkın işin içerisine katılmış olması, o festivalin kendi ekonomisini kendi içerisinde yaratmasına sebep oluyor. O ekonomiyi kendi içerisinde yarattığınızda da bu sürdürülebilir oluyor. Bir şeyi yapmak önemli ama sürdürebilmek daha önemli” diye konuştu.

 

EN İYİ VEGAN ANADOLU KÖY YEMEĞİ YARIŞMASI

Didim Fahri Hemşerisi ve TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner ise 2. Uluslararası Didim VegFest ile dünyaya yeniden yeni mesajlar vereceklerini kaydederek, vegan festivalinin Didim’in tarihine, kültürüne, doğasına ve dünyaya bakış açısına en yakışan etkinlik olduğunu vurguladı. Ege Bölgesi’nin dünyada meyve ve sebze çeşitliliğinde önemli olduğunu anımsatan Baraner, şunları söyledi: “Didim, veganlar için yaşanabilir bir yer olacak. Turizm açısından da çok önemli oldu bu etkinlik. Festivalimizin ikincisi 22 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşecek. Aldığımız karar ile 2. Uluslararası Didim VegFest programına En iyi Vegan Anadolu Köy Yemeği Yarışması’nı ekledik. Tüm köylü dostlarımız 20-22 Nisan 2018 tarihinde Didim’de yarışmaya katılabilir.” (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler