Takip Et

SON DAKİKA

"Koronavirüsü fırsata çevirelim"

25 Mart 2020, Çarşamba 12:40

     


AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, koronavirüs vakalarında solunum rahatsızlığı olanların risk altında bulunduğu açıklamaları üzerine, “Sigara içenlerin tedavi sürecinin de daha zor olduğu ortaya çıkmıştır. Gelin bunu fırsat bilip sigara içen arkadaşlarımız da sigarayı bıraksınlar” dedi.

Türkiye’de yaklaşık iki haftadır koronavirüs salgını nedeniyle toplumun büyük bir kesimi alışkın olmadığı bir durumla karşı karşıya. Salgının yayılma hızı ve neden olduğu ölümler göz önüne alındığında devletin aldığı önlemlerin ne kadar yerinde olduğunu belirten AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, sağlık çalışanlarının özverili gayreti için teşekkür etti.

“KONULAN KISITLAMA ONLARI KORUMAYA YÖNELİKTİR”

Önce okulların tatil edildiğini, sonrasında da aşama aşama diğer tedbirler devreye konulduğunu hatırlatan Başkan Özmen, “Acil işi olmayan insanlarımızın evlerinde kalmaları yönünde telkinler yapıldı. İşi olan insanların da uyacağı tedbirler konusunda kamuoyunda önemli bilgilendirmeler yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza destek olmak için başta Valilik ve Kaymakamlıklar nezdinde olmak üzere Vefa Destek Grupları oluşturuldu.112,155 ve 156 numaralı telefonların yanı sıra belediyeler de kendi personelleri aracılığı ile bu sürece destek veriyorlar. Yaşlılarımıza ve kronik rahatsızlığı bulunanlara konulan kısıtlama onları korumaya yöneliktir” diye konuştu.

“HÜKÜMETİMİZİN NE KADAR HAZIRLIKLI OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Dünya genelindeki vakalara bakıldığında gençlerin de risk altında olduğunu söyleyen Özmen, “Ancak gelinen noktada dünya örneklerinde genç hastaların da tespit edilmesi ile gençlerimizin de tedbirlere azami oranda uyması gerektiğini ortaya koymuştur. Yine sigara içenlerin tedavi sürecinin de daha zor olduğu ortaya çıkmıştır. Gelin bunu fırsat bilip sigara içen arkadaşlarımız da sigarayı bıraksınlar. COVİD 19 salgınına karşı hükümetimizin ne kadar hazırlıklı olduğunu gördük. Hem sağlık çerçevesinde alınan önlemler, hem de yaşanacak olası ekonomik sıkıntıların bertarafı için alınan önlemler hemen devreye konularak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ne kadar etkin olduğunu ortaya konmuştur. İstihdamın ve üretimin devamı için sağlanan desteklerden tutun alt gelir seviyesindeki toplumun her kesimi için paketler sektörlerin talepleri doğrultusunda hazırlandı” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZ KOMŞULUK SEFERBERLİĞİ İLE ALANDALAR”

Aydın’da alınan önlemleri yakından takip ettiklerini ve 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların her zaman emrinde olduklarını dile getiren Başkan Özmen, “Aydın ili özelinde söylemek gerekirse ne bir malzeme eksiğimiz var nede sıkıntımız. Aydın’da A planından tutun en kötü senaryoya bile hazırlıklar yapılmış durumdadır. Bu vesile ile başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca olmak üzere tüm Sağlık camiasına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu süreçte teknolojiyi kullanarak haber ve karar alma süreçlerimizi işletiyoruz Parti binalarımız açık. Önlemlere uymaya çalışarak vatandaşın taleplerini almaya devam ediyoruz, telefonlarımız açık. Her ne kadar süreci devlet yönetse de vatandaşımızın önlem ve ihtiyaç konusunda yaşadığı sıkıntılarda bizler, ilçe başkanlarım, gençlerim ve belediyelerimiz emrindedir. Gençlerimiz zaten mahallelerinde Komşuluk Seferberliği ile alandalar. Buradan Aydınlı hemşerilerimize şunu söylemek istiyorum. Tedbirlere uyalım, zorunda olmadıkça sokağa çıkmayalım, çıkmak zorunda kalırsak da önlemlere uyalım. Aydın’da her türlü malzeme ve ekipman var, herhangi bir sıkıntı yok, bu konuda da müsterih olun. Birlikte bunu da aşacağız inşallah. Bu vesile ile alanda çalışan mücadeleye destek veren tüm çalışanlarımıza tekrar teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu. (OLCAY POLAT)

EN ÇOK OKUNAN HABERLER
AYDIN'DA KORONAVİRÜS SESSİZLİĞİ
Çerçioğlu'ndan kısıtlama
Çerçioğlu’ndan önemli koronavirüs kararı
Emeklilere müjde

Çift başlı oğlak dünyaya geldi







 
Son Eklenen Haberler