Takip Et

SON DAKİKA

Öğretmenler günü Çine'de de kutlandı

24 Kasım 2020, Salı 11:23

     


24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk koyma töreni düzenledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Çine Hükümet Meydanında 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile gerçekleştirilen çelenk koyma törenine, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Vekili Timuçin Karabulut, Çine İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, AK Parti Çine İlçe Başkan Vekili Ergüven Özcan, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, AK Parti Çine Gençlik Kolları Başkanı Egemen Yılmaz, CHP Çine Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, CHP Çine Gençlik Kolları Başkanı Tayfun Cesur, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

 

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Büstü önüne çelenk bırakıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler tarafından güne dair şiirler söylendi. Öğretmenler Günü için gerçekleştirilen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edilirken emekli olan öğretmenlere çiçek takdim edildi.

"ÖĞRETMEN İNSAN TOPLULUĞUNUN EN FEDAKAR VE MUHTEREM İNSANLARIDIR"

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ yaptı. Üstündağ, "Öğretmenlik insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine, bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmende hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Öğretmen bir ayna olmalıdır. Kendisine bakarken iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü, geleceği görmelidir. Ayna kırık olursa ona bakanlar baktığına pişman olur. Öğretmenin bir ayna olarak kendisine çok iyi bakması gerekir. Biz öğretmenler, yılmadan, yorulmadan, sabırla elimizdeki aydınlık meşaleyi ülkemizin dört bir yanına ulaştıran, vatan, millet, devlet, bayrak aşkıyla, insan sevgisiyle, inanç ve imanla ulvi bir vazifeyi yapan insanlarız. Bu doğru yolda önümüze çıkan tüm engelleri bertaraf edeceğimize inancım sonsuzdur. Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu bu pandemi şartlarında da öğretmenler üzerilerine düşen vazifeyi yerine getirmekte ve her zamankinden daha çok çaba ve emek harcayarak öğrencilerimizin eğitimini yapmaya devam etmektedir. Atatürk'ün dediği gibi dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en fedakar ve muhterem insanlarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor tüm öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyorum" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler