Takip Et

SON DAKİKA

Çine'de yangın tatbikatı

24 Şubat 2020, Pazartesi 18:02

     


Çine Kaymakamlık ve Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeline yangın anında ilk ne yapılması gerektiği ve olası bir yangın sırasında alınacak önlemler hususunda bilgiler verildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir İtfaiye Daire Amirliğinde görev yapan itfaiyeciler, Çine Kaymakamlık ve Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeline yangın tatbikatı uygulayarak, yangın ve benzeri gibi afetlerde nasıl davranmaları konusunda bilgiler verdi. İtfaiyeciler tarafından Çine Halk Kütüphanesi Şükran Güngör Salonunda verilen seminerde personele olası yangınları önleme, yangın anında doğru davranışları kazandırma ve yangınla mücadele, söndürme ve kurtarma becerilerini kazandırma amacıyla bilgiler sunuldu.

TATBİKAT YAPILDI

Ardından sokakta verilen eğitim ile yangın söndürücü hortumlarının kullanımı ve yangın söndürme tüpleriyle yangına müdahale uygulamalı olarak anlatıldı. İtfaiye ekipleri kütüphane önünde bir ateş yakarak yanıcı malzemeye göre hangi yangın tüpünün seçilmesi ve yangına müdahale için nelerin kullanılması gerektiği hakkında çalışanları bilgilendirdi. Tatbikatta personel yanan ateşi söndürme işlemini itfaiye eriyle birlikte uygulamalı olarak gerçekleştirdi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler