Takip Et

SON DAKİKA

Başkan Eşiyok'tan genç üreticiye destek

24 Ocak 2020, Cuma 13:23

     


Çine Ziraat Odası Başkanjı Osman Eşiyok, bir batında altı yavru dünyaya getiren keçinin sahibi Kamil Türe'ye yem desteğinde bulundu.

Elderesi Mahallesi'nde altız yavru heyecanı ve şaşkınlığı yaşandı. 19 yaşındaki Kamil Türe'ye ait bir keçi bir batında 6 yavru dünyaya getirdi. Ayrıca yine Türe'ye ait iki diğer keçi ise üçüz doğurdu. 6 yavrudan birisi sağlıklı bakılamadığı için telef oldu. Diğer yavruları yaşatmak için mücadele veren Kamil Türe'ye Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok yem desteğinde bulundu. Yavru keçilerin yaşaması için gerekli anne sütünün yeterli olmadığını ifade eden Kamil Türe, yavruları yaşatmak için büyük mücadele verdiğini söyledi.

BAŞKAN EŞİYOK: ÜRETİCİMİZ BİZLERİN BAŞTACI

Yavru keçilerin yaşaması için yem ve mama desteğinde bulunan Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, "Allah bu genç kardeşimize hayırlı bol kazançlı işler nasip eylesin. Sahada zor şartlar altında üretim yapan üreticimiz bizlerin baş tacı. Genç üreticimizin keçisi 6 yavru birden dünyaya getirmiş malesef birisini kaybetmiş. Şimdi 5 yavruyu yaşatmaya çalışıyor. İnşallah bu yavrularımızı yaşatacağız. Gencimize mama ve yem desteğinde bulunduk. Eğer sütü olan bir keçi bulur isek onuda kardeşimize hediye edeceğiz. Bu gençlerimizi tarıma hayvancılığa küstürmememiz lazım. Üretime teşvik amacıyla Oda olarak gencimizin yanındayız" şeklinde konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler