Takip Et

SON DAKİKA

Bir İyilik Bir Gülümseme Derneği depremzedeleri de gülümsetiyor

23 Kasım 2020, Pazartesi 09:42

     


tvDEN’de yayınlanan, Gazeteci Mehmet Aydın'ın hazırlayıp sunduğu Z Raporu'nun canlı yayın konuğu olan Bir İyilik Bir Gülümseme Derneği Başkanı Ömür Aslan, depremde evleri zarar gören vatandaşların nakit ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini belirtti.

 

Dernek çalışmalarına 4 yıl önce başladıklarını belirten Başkan Aslan, "Biz çalışmalarımıza 4 yıl önce başladık. Sevgili Nimet Altaş ve Dilek Çoban ile birlikte bir köy okuluna yardımla başladı. Arkadaşlarımızla birlikte daha önce faklı derneklerde de bu işleri yapıyorduk. Sonra birlikte yol almaya karar verdik, çok güzel işlere imza attık. Çocuklarımızı ve yaşlılarımızı sevindirdik sonrasında ise hep birlikte dernek kurmaya karar verdik. Daha güzel işler yapmaya ve daha çok insana dokunmak istedik. 14 Şubat 2019'da resmi olarak dernek olduk" dedi.

"ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZ"

Başkan Aslan, "Önceliğimiz çocuklarımız, çünkü onlar bizim geleceğimiz. Zaten bizim sistemimizde kayıtlı ailelerimiz ve çocuklarımız var. 120 kadar çocuğumuz var, 50 kadar da kayıtlı ailemiz bulunmakta. Sürekli yardım ettiğimiz ailelerimizin okul ihtiyaçları, erzakları vs. tüm gereksinimlerini karşılıyoruz. Bizim önceliğimiz eğitim, ondan sonra temel ihtiyaçlar, gıda ve giyim. Yaşlılarımızdan ihtiyacı olanlara tekerlekli sandalye veriyoruz. Bize gelen hiçbir çağrıya kayıtsız kalmıyoruz" diye konuştu.

"ÇALIŞMALARIMIZ İZMİR İLE SINIRLI DEĞİL"

Aslan, "Çalışmalarımız sadece İzmir ile sınırlı değil, Konya'dan doğu bölgelerinden de gelen yardım taleplerine açığız. Orada yaşayan çocuklarımıza da çok yardımlarda bulunduk. Bize gelen hiç bir isteği geri çevirmedik. Depremde kurucu üyelerimizden sevgili arkadaşım Nimet Altaş'ın evi de kullanılamaz duruma geldi. Bizler yine her zaman yaptığımız gibi sosyal medya aracılığıyla depremde ihtiyacı olan vatandaşlarımıza çağrıda bulunduk. Hayırseverlerimizin aracılığıyla bağışlar topladık. Bu bağışları kendimiz bizzat oradaki ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ilettik. Nimet arkadaşım o bölgede yaşadığı için onun tespitleriyle vatandaşlarımızla iletişime geçebildik. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza nakit yardımında bulunduk. Televizyonlarda da yayınlanıyor, şu anda onların temel ihtiyaçları karşılanıyor. Gıda yardımı, eşya yardımı oldukça fazla geliyor gerçekten, bu anlamda ben İzmir'le gurur duyuyorum. Çok güzel bir dayanışma var" dedi.

Aslan, "İnsanların temel ihtiyaçları karşılanıyor ama nakit paraya ihtiyaçları var. Özel ihtiyaçlarını idame ettirmek ve hayatlarını yaşayabilmeleri için nakit paraya da ihtiyaçları var. Şimdiye kadar çok güzel yardımlar yapıldı, biz bundan sonrası için de bir şeyler yapacağız. Bundan sonraki süreç için harekete geçeceğiz, çocuklarımız ve ailelerimiz için daha güzel projeler hazırlayacağız. Psikolojik destek anlamında onları rahat ettirebilmek ve yanlarında olduğumuzu gösterebilmek için çalışmalar yapacağız" dedi.

"BİRÇOK ÖĞRENCİMİZE TABLET DAĞITTIK"

Uzaktan eğitim sürecinde birçok öğrenciye destek olduklarını da dile getiren Aslan, "İhtiyacı olan ailelerimiz başta olmak üzere eğitimlerinden geri kalmamaları için birçok çocuğa tablet dağıttık. Bu yardımlarımızı da yine sosyal medyadan hayırseverlerimizin bağış ve destekleriyle gerçekleştirdik. Hayat normale dönmeye başlıyor ama zor bir süreç yaşanıyor. Kolay bir şey değil bu, yavaş yavaş olacak bir şey. Bazı ailelerimiz, hayırseverlerimiz ile Bornova Belediyesi ve STK'lar sayesinde bir takım evlere yerleştirilmeye başlandı. Çadırda yaşayan vatandaşlarımız da var, onları da bir yerlere yerleştirmeye çalışıyoruz. Yardım etmek isteyen vatandaşlarımız bizlere sosyal medya aracılığıyla ulaşabilirler. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor, gerçekten çok duyarlı vatandaşlarımız. Yardım etmek için bir tuşa basmaları yeterli. Bornova Belediyesi bütün STK'ları bir çatı altında topladı. Çok güzel bir proje bu, şu anda orada neye ihtiyaç varsa bize tek tek bilgiler geliyor. Bu vasıtayla biz de hep beraber yardımlarımızı yapıyoruz. Dernek üyesi olarak 16 kişilik bir ekibiz. Yardımlarımız devam edecek. Bizim derneğimiz sosyal, kültür ve yardımlaşma derneği. Bundan sonra gerek çocuklarımıza, gerek kadınlarımıza kültürel anlamda da destekler vermek istiyoruz. Çocuklarımız ve kadınlarımızın eğitimleri için, özellikle çocuklarımıza drama dersleri vereceğiz. Bunun gibi daha birçok projemiz var. Yardımlarımızı sürdüreceğiz. Aynı duyarlılığın devam etmesini istiyoruz" diye konuştu. (AYHAN BOĞATARAN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler