Takip Et

SON DAKİKA

Bozdoğan Deve Güreşleri yapıldı

23 Şubat 2020, Pazar 17:45

     


Bozdoğan 16. Deve Güreşleri Muğla, Manisa, İzmir, Denizli, Antalya ve Aydın’ın birçok ilçesinden gelen yaklaşık 140 devenin katılımıyla yapıldı. Yoğun ilginin olduğu güreşlerde açılış konuşması yapan Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, “Belediyenin mali durumu kötü olduğu için birileri deve güreşi yapamazlar dedi. Biz belediyeye bir kuruş yük olmadan yaptık” dedi.

Yörük geleneği olan deve güreşleri Bozdoğan’da yapıldı. Bozdoğan Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde Muğla, Manisa, İzmir, Denizli, Antalya, Çanakkale ve Aydın’ın birçok ilçesinden gelen yaklaşık 140 deve güreşti. Çok sayıda güreşsever tarafından izlenen güreşler mehter takımının marşları ile başladı. Okunan İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, “Bozdoğan Yörük kültüründen gelen devecilik kültürü olan deveciliği seven kültürünü seven bir halktan oluşuyor. Ama birileri bize deve güreşi yapamazlar dedi. Niye biliyor musunuz? Belediyenin mali durumun kötü olduğu için. Ama biz bu güreşi yapıyoruz. Hem de belediyeye bir kuruş yük olmadan yapıyoruz. Destek veren esnafımıza iş insanlarımıza ve fedakar devecilere çok teşekkür ederim. Onlar bize omuz verdi. Allah’ın izniyle deve güreşlerinin 26.sı 36.sı 46.sı ve daha niceleri olacak” dedi.

“MADRAN’DA YÖRÜK DUMANI TÜTTÜĞÜ MÜDDETÇE BOZDOĞAN BELEDİYESİ’NİN SIRTI YERE GELMEZ”

Altıntaş, “Devletimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk diyor ki Toroslarda yörük dumanı tüttüğü müddetçe bu devletin bu milletin sırtı yere gelmez. Ben de diyorum ki Karıncalı dağında Madran dağında yörük dumanı tüttüğü müddetçe Bozdoğan Belediyesinin sırtı yere gelmez, bu güreşler her zaman olacaktır” diye konuştu.

Güreşlere AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel ve güreşsevelerler katıldı. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler