Takip Et

/>

SON DAKİKA

''Sondaj çalışmalarıyla Aydın'a ihanet ediliyor"

22 Temmuz 2021, Perşembe 17:35

     


CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı, Gazeteci Serhan Seyhan, tvDEN'de Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu ‘’Emin Aydın’la Baş Başa’’ programının konuğu oldu. Seyhan, Aydın’da suyla ilgili yapılan çalışmaların sondaj kazmaktan ibaret olduğunu ve bunun da Aydın'a ihanet olduğunu söyledi.

Seyhan, ‘’Aydın’da son 7 yıldır ASKİ Genel Müdürlüğü’ne ait su ve kanalizasyon çalışmaları Aydın’da kurulan Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından işlem yapılan bir kurum halinde fakat arkadaşlar sürekli şurada kanalizasyon çalışması yapıyoruz diyorlar böyle bir algı çalışması var ama şunu söyleyeyim, su ile ilgili yaptıkları tek çalışma sondaj çalışması. Sondaj çalışmasıyla da bu şehre ihanet edilmektedir. Sebebini de söyleyeyim, siz zemin suyunu zor günler için kullanmak durumundasınız. Bunun dışında bir baraja herhangi bir şekilde yapılan diğer su çalışmalarına, gölet çalışmalarına hiçbir şekilde para harcamamışsınız. Yüzeyden akıp giden suyu hiçbir şekilde kontrol altına almamışsın, yerüstü suyuyla ilgili hiçbir projen yok, olanlar DSİ’nin projesi, onu sahiplenmeye çalışıyorsun. Bununla ilgili hiçbir harcaman yok, tamamıyla sondaj çakarak insanlara su götürmeye çalışıyorsun. Zemin suyunu eriterek, kullanarak benim mirasımı yok ederek, bana ihanet ediyorsun ve yetmiyor beni susuz bırakıyorsun. Bu tip günlerde de böyle özellikle yazın suyun çok ihtiyaç olduğu günlerde de halkı bu su fakirliğine itmek Büyükşehir Belediye Başkanımızın büyük bir sıkıntısı bana göre. Seçmen de bunu her platformda çok ciddi derecede ortaya koymalıdır’’ dedi.

‘’İBADETİN JESTİ OLMAZ’’

Kurban Bayramı'nın ilk günü Ege Et'te kurban kesim sıralarının değiştirilmesine ilişkin iddiaları da yorumlayan Seyhan, ‘’İbadetin iltiması olmaz, iltimas gösteremezsiniz. Valiliğin böyle bir talebi olmuşsa buradan Sayın Valiliğe de seslenelim, Sayın Valimiz bu konuyu araştırır, böyle bir talebin olup olmadığını ortaya koyar. 20 tane listede kimler var? Neden böyle bir iltimas talep ediliyor ya da böyle bir özellik kendilerine verilmesi isteniliyor. Birincisi böyle bir şey varsa bu skandal. İbadetin jesti olmaz. İbadette torpil olmaz. Siz bunu Allah için yapıyorsunuz, imanınız ve inancınız için yapıyorsunuz, bunu birisine iltimas göstererek yapamazsınız. Böyle bir iddia varsa bu bir skandal. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin buradan çağrıda bulunuyorum, çıkın kim olduklarını açıklayın. Neyin karşılığında yapıyorsunuz bunu? İbadeti bile bu işin içine kattığınıza göre, neyin karşılığında bunu yapıyorsunuz? Yoksa Büyükşehir Belediyesi topu Valiliğe atarak halkı kin ve düşmanlığa sevk ediyorsa, işte bu bir milli güvenlik sorunudur. Bu güvenlik sorununu da mülkiye amirliği olarak Sayın Valilik araştırmalı ve gereğini yapmalıdır’’ ifadesini kullandı.

‘’VALİ BEY BUNU BİLİP DE SESSİZ KALIYORSA BU KOCAMAN BİR SORU İŞARETİ’’

Gazeteci Emin Aydın’ın, ‘’Devir Tasfiye Komisyonu toplanıyor geçtiğimiz günlerde. Bir internet sitesinde çıktı bu haber. Devir Tasfiye Komisyonu’na Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu temsilen katılan Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz, orada İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer’le tartışıyor. Milli Emlak Müdürü Hakan Bey çıkıp demiş ki Türkiye’de artık bu toplantılar yapılmıyor, herhalde yapıldığı tek il Aydın’dır, bu toplantılar bitsin, tasfiye işi mi kaldı, bütün il halletti, halledemeyen tek il biz kaldık diye bir söylemde bulunuyor. Onun üzerine Evrim Karakoz diyor ki, müdürüm bey daha dur 2023’ten sonra bu toplantıları daha çok yapacağız diyor. Neden diye de Umut Tuncer soruyor. Diyor ki, biz 2023’te iktidara geliyoruz, her şey yeniden dizayn edilecek, o yüzden bu toplantıları yeniden yapacağız, o tasfiyeleri yeniden gözden geçireceğiz diyor. Umut Tuncer de siz nasıl konuşuyorsunuz böyle, siz 2024’te bu toplantılarda olacağınızdan emin misiniz diyor. Müdür bey siyaset yapma diyor. Müdür bey, sisin gereksiz esprinize gerekli cevabı verdim diyor. Ortam geriliyor vesaire. Sonrasında bu basına yansıyınca Evrim Karakoz’dan ilginç açıklamalar geldi. Umut Tuncer’den bir açıklama görmedim ben, henüz bir açıklama yapmadı. Evrim Karakoz o toplantıdan sonra Umut Tuncer’in numarasını arıyor ayıp oldu diyor. Umut Tuncer’e gitmiş midir orada ne konuşmuştur onu bilmiyoruz. Böyle bir hadise yaşanmış, sen bu hadiseyi nasıl değerlendiriyorsun?" sorusuna Seyhan, ‘’Sayın Umut Tuncer’in söylediklerine yüzde yüz katılıyorum ama Sayın Umut Tuncer’in söylediklerini niye diğer İl Müdürleri söylemez onu da anlamış değilim. Olaya şöyle bakmak lazım oradaki tek İl Müdürü Tuncer değil ve toplantıya zannediyorum Büyükşehir Başkanvekili katıldığına göre bir Vali Yardımcısı ya da Vali Bey de katıldı. Bu toplantıyı yönetenin o toplantıda aynı anda Evrim Karakoz’a neden tepki göstermediğini, siyaset yapmaması gerektiğini, orasının siyasi bir ortam olmadığını hatırlatması ve bu konuya onun müdahil olması gerekirdi ama Selim Bey’le ilgili burada defalarca anlattık. Büyükşehir Belediyesi koordineli bir toplantı düzenlenecekse bunun adına devlet toplantısı değil Özlem Çerçioğlu ve şürakası toplantısı diyelim o zaman sadece onlar ve ekibi katılsın. İller İdaresi Müdürü eğer Büyükşehir Belediyesi’nin bir birimi gibi çalışıyorsa, ben bundan rahatsız olurum. Çünkü İller İdaresi Müdürlüğü Büyükşehir Belediyesi ve ilimizde bulunan diğer Belediyeleri denetlemek ve bunlarla ilgili soruşturmaları yürütmekle görevli. Neden bu kadar içli dışlı bir ilişki bağı içerisinde olurlar bir soru işareti. Aydın’da AK Partili, MHP’li siyasetçiler nasıl buna göz yumarlar bu apayrı bir soru işareti. Vali Bey bunu bilip de sessiz kalıyorsa bu kocaman bir soru işareti’’ yanıtını verdi.

‘’35 CİVARI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU HAKKIMDA’’

Seyhan, ‘’17 bin 736 sayılı FETÖ Borsası kapsamında tanık olarak ifade verenlerden bir tanesiyim ben hatta verdiğim tanık ifadesi sebebiyle de 35 civarı suç duyurusunda bulunuldu hakkımda. İftira attığım sebebiyle suç duyurusunda bulunuldu dosyanın şüphelileri tarafından. 17736 sayılı soruşturma 46 kişinin şüpheli olarak yer aldığı bir soruşturma dosyasıydı ve bu soruşturma dosyası Sayın Özlem Çerçioğlu biz aklandık, bize FETÖ’cü diyenler haindir deyip bizim üzerimize bir şeyler ihale etmeye çalışsa da şöyle bir durum var, 17736 sayılı soruşturma delil yetersizliği sebebiyle takipsizlik verilen bir dosya. Sonrasında İzmir'deki FETÖ Borsası davasından tefrik edilerek Aydın'a gönderilen başka bir dosya var’’ dedi.

‘’YASADA 5 YILA KADAR DA CEZASI VAR’’

Gazeteci Emin Aydın’ın ‘’Çevresel problemler var. İzmir Büyükşehir Belediyesi bugün Gediz’i baştan sona dolaştı. Aydın’da Menderes nehrinin kirliliğinin sıkıntıları var. Menderes Nehri’ni en çok kirlettiği iddia edilen kurumlardan bir tanesi Aydın Büyükşehir Belediyesi ve sebebi de bazı arıtmaların çalıştırılmadığı ve kanalizasyon atıklarının direkt Menderes’e, Menderes’e bağlı kanallara, kurutma kanallarına akıtıldığı ile ilgili ciddi tespitler var. Her ne kadar Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü özel sohbetlerde dile getirip resmi bir şey söylemese de böyle bir durum var. Sen bu durumu nasıl değerlendiriyorsun?" sorusuna Seyhan, ‘’Bir kere Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü bu konu ile ilgili katı atık depolama konusunda ve artıma tesislerinin çalışma konusunda kestiği cezaları var ve bu kestiği cezaları Aydın Büyükşehir Belediyesi bütçesinden ödediler. Kişinin kusurundan dolayı oluşan parayı biz Aydınlılar olarak ödedik ve bunu defalarca gündeme getirdik. Burada katı atık arıtma tesislerinde tıbbi atıkların doğru depolanmadığı ile ilgili defaatle uyardım. Gönderilen bütün adamlar olayın üzerini örtmeye çalıştılar. Çok ciddi söylüyorum yasada 5 yıla kadar da cezası var. Aydın’la ilgili arıtmadan bahsettiniz ama Çevre Şehircilik İl Müdürleri biz aldık numuneleri temiz çıktı derse ben o zaman sana derim ki senin personelin gitmeden 2 saat önce biz geliyoruz şu arıtmaları çalıştırın diyorsa orada arıtmalar 2 saat çalıştıktan sonra numune alıp test pozitif çıkıp sonra siz gittikten sonra arıtmalar kapatılıyorsa siz bunu denetlemiyorsunuz demektir’’ diye konuştu. (ELİF DUMANOĞLU) 







 
Son Eklenen Haberler