Takip Et

SON DAKİKA

Kömürcüoğlu Grup bayramı hak etti

22 Mayıs 2020, Cuma 15:10

     


Endüstriyel hammaddeler üretiminde Türkiye’nin önemli aktörlerinden Kömürcüoğlu Grup koronavirüs (Covid-19) sürecinde üretimi ve ihracatı sürdürdü. Ramazan Bayramı nedeniyle çalışmalarına dört gün ara verecek olan grubun patronları ve çalışanları bayramlaşmada bir araya geldi. Milas’ta bulunan grubun merkez yerleşkesinde, sosyal mesafe kurallarına uygun gerçekleşen bayramlaşma törenine, “Bayramı hak ettik!” sözleri damgasını vurdu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Törene Kömürcüoğlu Grup Onursal Başkanı Mustafa Ali Kömürcüoğlu, yönetim kurulu üyeleri Birgül Kocataş, Bircan, Özkan ve Özlem Kömürcüoğlu, grup genel müdürü Seçkin Ateş ve çok sayıda çalışan katıldı. Çine, Köyceğiz, Kavaklıdere, Denizli Buldan, Eskişehir, Uşak Eşme, Rusya ve Ukrayna’daki çalışanlarıyla telefonla görüştüklerini söyleyen Mustafa Ali Kömürcüoğlu, "Bütün çalışanlarım benim evlatlarımdır. Üreterek ülkemize katkı sundukları için onlarla gurur duyuyorum" dedi.

"EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN PAYI BÜYÜK"

Çalışanları ile bayramlaşmak için bir araya gelen ve çeşitli hediyeler dağıtan Mustafa Ali Kömürcüoğlu. “Biz 1998 yılında otomobil alımı, satımı yaparak ticarete atıldık. Sonraki yıllarda 20-25 çalışanla madencilik alanındaki çalışmalarımıza başladık. Bugün taşeronlarımızla birlikte 500-600 kişiye istihdam sağlayan firma olduk. Geldiğimiz noktada emekçi kardeşlerimizin, evlatlarımızın büyük katkıları var. İşleri birkaç yıl önce dört çocuğuma devrettim. Ben onursal başkan olarak onları destekliyorum. Takip ediyorum. Öz çocuğum dört tanedir ama bütün personel benim evladım gibidir. Onlar da benim çocuğumdur. Onlarla bayramlaşmak için toplandık. Bu geleneğimizi yıllardır sürdürüyoruz ve daha uzun yıllar sürdürmek istiyoruz” dedi.

"DEVLETİN UYGULAMALARI ÖNÜMÜZÜ AÇTI"

Kömürcüğlu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bircan Kömürcüoğlu, ihracata dayalı bir şirket olduklarını belirtti. Koronavirüs (Covid-19) sürecinde de ihracatı sürdürdüklerini söyleyen Kömürcüoğlu, “Devletimiz de bu süreçte ihracatçının çalışmasını sağlayan uygulamalarıyla çalışmamızı sürdürmemiz adına önümüzü açtı. İşçi çıkarmadığımız gibi yeni işçiler aldık. Ramazanda da günde üç vardiya çalışmalarımız devam etti. Gelecek yıla kadar hastalık riskinin ortadan kalkmasını ve bayramı daha coşkulu kutlamayı diliyorum. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerde geçireceğimiz bu bayramı ürettiğimiz işler ve yaptığımız ihracatla çalışanlarımız ve yönetim kurulu olarak bizler fazlasıyla hak ettik” diye konuştu.

"HEPİMİZ BİR OLDUK"

Kömürcüoğlu Grup Genel Müdürü Seçkin Ateş de, “Dünyayı ve ülkemizi saran kovid 19 pandemisi sırasında çalışanlarımız, yönetim kurulumuz, patronlarımızla hepimiz bir olduk. Bölgedeki sıkıntılara rağmen iş güvenliği uzmanlarımızın kontrolünde gerekli tedbirleri alarak çalışmalarımıza devam ettik. Kısmi çalışma ödeneği, ücretsiz izin gibi devletin süreçte sağladığı olanaklardan yararlanmadık. Mevcudu koruduğumuz gibi yeni istihdam oluşturmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

“BAYRAM GİBİ BAYRAM”

Kömürcüoğlu Grup Finans Müdürü Esra Arslandağ, “Çalıştık, ürettik ve bu bayramı hak ettik” dedi. Grubun satın alma sorumlusu Doğuş Akıncı, Patronlarımız hiçbir arkadaşımızı işten çıkarmadı. Biz de çalışanlar olarak bu durumdan motive olduk canla başla çalıştık. Bize bayram gibi bir bayram yaşattığı için de patronlarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. İhracat ve lojistik sorumlusu Hüseyin Sever, bütün gemileri gününde ve zamanında yüklediğimiz bir süreç yaşadık. Bu bayramı ve güzel bayramlaşmayı hak etmenin haklı gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

ULUSAL VE ULUSLARARASI ETKİNLİĞE SAHİP

Koronavirüs sürecinin Türkiye’de başladığı 11 Mart’tan itibaren Hindistan, Azerbeycan, İtalya ve İspanya’daki taahhütlerini yerine getiren Kömürcüoğlu Grup Feldspat, Quartz, Olivin, Boksit maden üretimi gerçekleştiriyor. Madencilik, lojistik, hafriyatın yanı sıra yaş sebze ve meyve ihracatı da yapan grupta 500’e yakın kişi çalışıyor. Grup Milas, Çine, Köyceğiz, Kavaklıdere ve Denizli Buldan’da üretime devam ediyor. Grubun Rusya ve Ukrayna’da soğuk hava depoları bulunuyor. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler