Takip Et

SON DAKİKA

Mimar Cam Balkon'un hedefi tüm ülkede isim yapmak

22 Şubat 2015, Pazar 09:00

     


Sektörde 8 yıldır ‘yenilikçi’ çalışmalarıyla dikkati çeken ‘Didim Cam Balkon’, 4’üncü şubesini Efeler’de ‘Mimar Cam Balkon’ adıyla açtı. Yaklaşık 1 yıldır Efeler’de hizmet veren Mimar Cam Balkon’un Sahibi Genç İşletmeci Deniz Uysal (24), “Efeler’de sektörün yetersiz ve eksik kalitede olduğunu gördük ve 4’üncü şubemizi Efeler’de açtık. Bu iş çok teferruatlı, karar vermesi zor bir iş olduğu için cam balkon yaptırmak isteyen vatandaşlar, karşılarında muhatap olacakları insan arıyor. ‘Didim Cam Balkon’ ismi, Efeler halkının kafasında ‘Didim’den mi gelecekler, sorun olduğunda nasıl ulaşacağız’ endişesi oluşturmasın diye ismimizi ‘Mimar Cam Balkon’ olarak değiştirdik” dedi.

Aydın’da birçok cam balkon firmasının olduğunu belirten Deniz Uysal, şöyle konuştu:

“Biz, Balkon Kaplama Sistemleri (BKS) kullanıyoruz. Ayrıca başka yerde show room göremezsiniz. Genç ve yenilikçi bir firmayız. Cam balkonda mıknatıslı fitiller var. Efeler’de ilk kez ve sadece mıknatıslı fitilli cam balkonu biz takıyoruz. 10 ayda 300’ü aşkın ayrı yere cam balkon yaptık. Aydın’ın önde gelen işletmeleri ve siteleri cam balkonla tanıştırdık. 2015 yılı için hedefimiz, Aydın’da en az 800 ayrı ev ve işletmeye cam balkon yapmak.”

Aydın’ı mıknatıslı fitille tanıştırdı

Sektörde 2007 yılından bu yana varlığını sürdüren ve Aydın’a ilk mıknatıslı fitili ilk getiren firma olan ‘Mimar Cam Balkon’, ilk şubesini Didim’de açtı. Daha sonra Akbük ve Kuşadası’nda şube açan Mimar Cam Balkon, son şubesini Efeler’de hizmete sokarak, halkı sektörde Showromla tanıştırdı. Yazlık bölgelere cam balkon takan firma, vatandaşların birbirlerine önerisi üzerine Muğla’ya da açıldı. Amaçlarının yalnızca para kazanmak olmadığını ifade eden Mimar Cam Balkon Sahibi Uysal, “Aydın’da çok güzel evler var. Mutahitler güzel evler yapıyor. Biz Aydın’daki evlerin dış cephelerini de güzelleştirmek istiyoruz. Müşteri odaklı çalışıyoruz. 38 personel ve bir müdürle Ege Bölgesine hitap ediyoruz. Profesyonel bir kadromuz var. Ayrıca yeniliğe çok açık bir firmayız. Müşterilerimizden gelecek tekliflere açığız. Yaptığımız işe de fazlasıyla güveniyoruz” dedi.

"İddia ediyoruz bizden daha iyisi yok’’

“İddia ediyoruz Aydın’da bizden daha iyisi yok’ sloganıyla yola çıkan Mimar Cam Balkon’un web sitesinin yapılanması da devam ediyor. Önümüzdeki günlerde açılacak olan web siteye vatandaşlar öneri ve şikayetleri bildirebilecek.

Ege Bölgesinde 14 tane bayileri olduğunu bildiren Uysal, “Ege Bölgesinde, cam balkon toptan üretim, toptan satış yapıyoruz. Demonte satışlarımız mevcuttur. Bayi ve bayilikler verilecektir. Hedefimiz Ege Bölgesi’nde ve daha sonra tüm ülkede isim yapmak” ifadelerini kullandı.

Neden BKS Mıknatıslı Fitil?
Cam balkonlarda yalıtımı sağlamak amacıyla kanatlar arasında çeşitli ürünler kullanılmaktadır. Ancak mevcut ürünlerin en önemli sorunu, cam balkona takıldığı andan itibaren görüntüyü engelleyerek cam balkonun zarafetini yitirmesine sebep olması, zaman içinde renk değiştirerek görüntü kirliliğine sebep olması veya iyi bir yalıtım sağlayamamasıydı.

Mıknatıslı fitil ürünü, incecik tasarımı ile cam balkonlardaki görüntü kirliliğine son vermek ve iyi bir yalıtımı sağlamak amacıyla uzun süren Ar-Ge çalışmaları ve kapsamlı laboratuvar testleri sonrasında üretilmiştir. Standart şerit mıknatısların dış hava koşullarında kırılması ve esnekliğini kaybetmesinden dolayı mıknatıs fitiller özel bir hammadde ile üretilmiş olup, 10 yıl süreyle hiç bozulmadan balkonda ilk günkü yeniliğini koruyabilmektedir. Mıknatısın cama yapışmasını sağlayan bantlar 3M Türkiye Endüstriyel Bantları ve Yapıştırıcıları bölümünden temin edilmiştir olup uzun yıllar özelliği hiç bozulmadan kendini koruyabilmektedir.

İki cam arasındaki boşluğu tam olarak doldurması için farklı kalınlıklarında tasarlanan mıknatıslı fitil, camların dışına taşmayan tasarımıyla cam balkona daha da güzel bir görüntü katmaktadır. Düz, köşeli ve açılı olarak bütün balkonlara uygulanabilmekte ve uygulandığı bütün balkonlara hoş bir görüntü vermektedir.Fitillerin cama yapıştırılma işlemi ise geliştirilen özel takma aparatı ile kolayca ve düzgünce yapılabilmektedir.

Mıknatıslı fitil, yalıtıma yüksek oranda katkı sağlarken cam balkona kazandırdığı estetik görüntüyle balkonlarda yeni bir dönem başlatacak.

(GAMZE KORKMAZ)







 
Son Eklenen Haberler