Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da 18 gıda işletmesine dudak uçuklatan ceza

22 Ocak 2020, Çarşamba 13:23

     


Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Aralık ayı içerisinde il genelinde yapılan denetimlerde, 18 gıda işletmesine 297 bin 892 lira cezai işlem uygulandı.

Aydın’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince Aralık ayında gıda üretim yerlerine 272 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise bin 298 adet olmak üzere toplam bin 561 adet denetim gerçekleştirildi.

Denetim İzleme Programı, şikayet, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme ve benzeri olaylarına istinaden il genelinde toplam 41 adet numune alan ekipler, yapılan denetim ve alınan numuneler sonucu mevzuata uygun olmayan 18 adet gıda işletmesine 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği 297 bin 892 lira cezai işlem uyguladığı ifade edildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “ALO Gıda 174 hattına, Aralık ayı içerisinde, gıda satış yeri ile ilgili 40 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 10 adet, üretim yeri ile ilgili 2 adet olmak üzere toplam 52 adet şikâyet gelmiştir. Şikayetlerle ilgili olarak 40 adet işletmeye ait denetim sonlandırılmıştır. Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Tarım ve Orman Bakanlığımızın GGBS (Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi)'ne kaydedilmektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 158 kişilik Gıda Kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” denildi. (ŞADİYE YILMAZ) 







 
Son Eklenen Haberler