Takip Et

SON DAKİKA

Aydın şoförü ödülünü emektar şoförlerden aldı

22 Ocak 2020, Çarşamba 13:15

     


Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi’nde ‘Ayın Şoförü’ seçilen Ali Ateş'e ödülünü, Aydın şoför camiasına uzun yıllar hizmet eden Aydın Şoförler Odası Eski Başkanı Alaittin Tuncer ve Eski Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Demir'den aldı.

Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından geleneksel hale getirilen ‘Ayın Şoförü’ ödülünün Aralık ayındaki sahibi 1972 yılından bu yana şoförlük yapan Ali Ateş oldu. Kooperatif tesislerinde düzenlenen ödül törenine Aydın Şoförler Odası Eski Başkanı Alaittin Tuncer, Aydın Şoförler Odası Eski Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Demir, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Aydın Kamyoncular Odası ve Aydın Şoförler Odası'na uzun yıllar hizmet veren Mustafa Üçek, Kooperatif Başkanı Okan Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Aydın Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, "Bugün Aydın şoför camiasının yaşayan tarihleri aramızda. Alaittin Tuncer Başkan, Aydın şoför camiasına çok büyük hizmetleri olmuş bir başkanımız. O dönemlerde yönetim kurulu üyeliği yapan Mehmet Demir abimiz ile Aydın Kamyoncular Odası'na ve Şoförler Odası'na uzun yıllar hizmet veren Mustafa Üçek abimiz aramızda. Ayın Şoförü seçilen Ali Ateş abimiz de 48 yıldan bu yana mesleğimizi yapıyor" dedi.

"ŞOFÖR, CUMHURBAŞKANINDAN DA ÖNDEDİR"

Ödül töreni için kendisini davet eden Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'ne teşekkür eden Aydın Şoförler Odası Eski Başkanı Alaittin Tuncer, Ayın Şoförü seçilen Ali Ateş'e plaketini vermeden önce yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bugün burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugüne nasipmiş. Bizim dönemimizde de yılın şoförü, dürüst şoförleri seçiyorduk. İmkanlar koşulunda elimizden geldiği kadar hizmet ettik. İhtiyaç duyulan şeyleri yapmaya gayret ettik. Odamızın ambulansı, düğün salonu ve benzin istasyonu oldu. Bunlar için sıkıntılar çektik. Gün geldi aylıklarımızı alamadık, oturum paralarımızı kaldırdık. Genç nesle bir şeyler bırakmak için. Umarım şimdiki arkadaşlarımız da geleceğe güzel şeyler bırakır. Şoför, Cumhurbaşkanı'ndan da öndedir. Çünkü, Cumhurbaşkanının önünde oturur. Türk şoförü asil duyguların insanıdır. Şoför esnafı arkasında devlet sırlarının bile konuşulduğu kişidir. Ben kardeşlerimize hatasız, kazasız, güzel günler diliyorum."

Ödül törenine katılan ve Ali Ateş'e altın ödülünü veren eski şoför esnaflarından Mehmet Demir de, "50 yıl ticari otomobilcilik yaptım. Şoförlük mesleği kutsal bir meslektir. Çünkü müşterilerimiz hayatlarını bize emanet ediyor" dedi.

"ŞOFÖRLÜK MESLEĞİNİN TEMELLERİ AYDIN'DA ÇOK SAĞLAM ATILDI"

Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç ise, “Ben nereye gidersem gideyim, hiç tanımadığım insanlar, benim Şoförler Odası Başkanı olduğumu duyduklarında gelip elimi sıkıyorlar. Gelip diyorlar ki, ‘Türkiye’nin her yerine gidiyoruz, ama Aydın’daki gibi şoför esnafının düzgün çalıştığını göremiyoruz.’ Mesleğin içerisindeki daha önceki ustalarımızın söylediği gibi şoförlük çok önemli bir meslek. Ve bunun temelleri Aydın’da çok sağlam atıldı. Ve bu temelleri atan ekip ve başımızda da Alaattin Tuncer vardı. Biz o koyulmuş çıtayı aşağı düşürmeden üzerine bir şeyler koyabilmenin gayreti içerisindeyiz. Aydın halkı, bürokratlar ve özellikle en büyük eleştirmen basın mensupları sizler tarafından takdir görüyoruz. Ben Okan başkana şu konuda da teşekkür etmek istiyorum. Biz bir mesleği icra ediyoruz ama biz aslında esnaf ve sanatkarız ve Ahilik kültüründen gelmekteyiz. Ahilik kültürünün de en önemli özelliklerinden bir tanesi ahde vefadır. Bu ahde vefayı burada göstererek bu harika ekibi ustalarımızı burada buluşturup sizlerin karşısında olmasından dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ayın Şoförü seçilen 48 yıllık şoför Ali Ateş de, kendisine ödülü layık gören herkese teşekkür etti. (SERCAN ÖRÜN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler