Takip Et

SON DAKİKA

Söke’den Suriyeli mültecilere yardım eli

22 Ocak 2015, Perşembe 18:09

     


DİSK, Eğitim-Sen, ÇYDD, Eğitim-İş, Emekli-Sen, ADD ve Alevi Kültür Derneği’nin oluşturduğu Söke Emek, Kültür ve Sanat Platformu, İzmir’in Torbalı ilçesindeki çeşitli semtlerde bulunan 800 Suriyeli mülteciye, temel gereksinimlerden oluşan yardım gönderdi.

Başta çocuk bezi ve maması olmak üzere kıyafet, battaniye gibi çeşitli eşyalar topladıklarını belirten Söke Emek, Kültür ve Sanat Platformu dönem sözcüsü Cemal Poyraz, “Savaş ortamının mağduru Suriyeli mültecilerin zor günlerine kayıtsız kalamazdık. Bu bağlamda bize yöneltilen çağrıya uyarak platform üyesi STK’ların ve siyasi partilerin de desteği ile yardım topladık. Suriyeli mülteciler için yürütülen insani yardım kampanyasında temel gereksinimleri kısmen karşılamaya çalıştık. Tüm yardımsever katılımcılara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

DİSK’in öncülüğünde başlatılan kampanyanın tüm Türkiye’de her kesim ve sınıfı kapsadığını da sözlerine ekleyen Poyraz, “Bu yardımları DİSK Genel İş Sendikası’nın gönderdiği kamyonetle Bayraklı’daki Tepekule’de oluşturulan merkeze göndereceğiz. Yardımlar Tepekule’den Torbalı’daki Suriyeli mültecilere ulaştırılacak” dedi. (MURAT TAN)







 
Son Eklenen Haberler