Takip Et

SON DAKİKA

Rıdvan Eşin’den Mücahit Avcı hakkında suç duyurusu

21 Ekim 2020, Çarşamba 15:51

     


Eşin Group Yönetim Kurulu Başkanı, Aydınlı iş insanı Av. Rıdvan Eşin, Mücahit Avcı hakkında 'dini değerleri aşağıladığı' gerekçesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP Genel Merkezi Danışmanı Mücahit Avcı, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından yaptığı paylaşımda; "Mus'ab bin Umery bu dönemde yaşasa şüphesiz AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ya da ihale takipçisi olurdu" iddiasında bulundu. Eşin suç duyurusuna ilişkin; “Peygamberimizin ashabı, biz Müslümanlar için vazgeçilemez, laf söylenemez değerler arasında yer alır. Mücahit Avcı isimli şahsın ifadesi, dini değerlerimize saldırı niteliği taşımaktadır” İfadelerini kullandı.

Rıdvan Eşin, konuyla ilgili şu açıklamalara yer verdi:

“Dinimiz olan İslam da, İslam’ın Peygamberi Hz. Muhammed (sav) hadisi şeriflerinde Ashabın ne kadar kıymetli olduğunu aşağıdaki hadiste de görüleceği üzere ifade etmiştir. (Eshabıma dil uzatmakta Allah’tan korkun! Benden sonra onları kötü emellerinize alet etmeyin! Onları seven, beni sevdiği için sever. Beni sevmeyen de onları sevmez. Onları inciten beni incitmiş olur. Beni inciten de Allahü Teâlâyı incitmiş olur. Bunun da cezası gecikmeden verilir.) [Buhari] Bu hadislerden de anlaşılacağı üzere, Peygamberin Ashabı, biz Müslümanlar için vazgeçilemez, laf söylenemez değerler arasında yer alır. Bu sebeple şüpheli Mücahit avcı isimli şahsın Mus’ab bin Umeyr için;

‘Bu Dönemde Yaşasa Şüphesiz AKP Gençlik Kolları Başkanı ya da ihale takipçisi olurdu’ şeklindeki ifadesi dini değerlerimize saldırı niteliği taşımaktadır. TCK’nın 216/3. Maddesine göre; Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” (SEDA ALKAN)







 
Son Eklenen Haberler