Takip Et

SON DAKİKA

Bozdoğan çiftçilerine eğitim verildi

21 Şubat 2020, Cuma 18:45

     


Bozdoğan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayvansal üretim yapan işletme sahipleri ve çiftçilere 'İyi Tarım Uygulamaları Kodu' projesi kapsamında eğitim verildi.

Bozdoğan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından 'İyi Tarım Uygulamaları Kodu; Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliğine Karşı Suların Korunması Yönetmeliği' kapsamında 50 baştan büyük işletme sahiplerine ve iyi tarım uygulamaları koduna takılabilecek hayvansal üretim yapan işletme sahiplerine eğitim verildi.

SÜT İHRACATI KONUŞULDU

Yoğun katılımın gerçekleştiği eğitimde katılımcılara İyi Tarım Uygulamaları Kodu kapsamında, suların tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan kirliliğe karşı korunmasına yönelik çiftçiler tarafından alınması gereken tedbirler detaylı olarak anlatıldı. Bozdoğan'da 51 adet hastalıktan ari işletme sahiplerine ise hayvan sağlığının korunması yanında kaliteli ve sağlıklı süt üretilmesi ile süt sektörünün Avrupa Birliğine süt ve süt ürünleri ihracatı yapabilmesi konuları yapılan sunumla katılımcılara aktarıldı. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler