Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ'lü öğrenciler Çineli öğrencileri uyardı

21 Şubat 2020, Cuma 16:09

     


Çine Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Aydın Gençlik Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilen seminerde Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ortaokul ve lise öğrencilerine uyuşturucu ve madde bağımlılığı hakkında bilgilendirdi.

Çine'de eğitim alan orta öğretim ve lise öğrencileri uyuşturucu madde bağımlılığı ve uyuşturucunun zararları konusunda bilgilendirildi. Çine Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminere Çine Gençlik ve Spor Müdürü Ali Dinçer, okul müdürleri ve öğretmenlerde katıldı. Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, orta öğretim ve lise öğrencilerine uyuşturucu madde bağımlısı bir insanın uyuşturucu kullanmayan haliyle kullandıktan sonraki hali arasındaki farkları anlatarak, birçok uyuşturucu madde bağımlısının uyuşturucu maddenin zararlarını bilmediğini anlattı. Sigaranın içerisinde 4 bin adet zehirli madde bulunduğunu ifade eden öğrenciler sağlıklı bir yaşam sürdürülebilinmesi için uyuşturucu, alkol ve sigara gibi zararlı maddelerden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

"KENDİNİZE KÖTÜLÜK YAPMAYIN"

Aydın Gençlik Merkezi Lideri Özlem Altıntaş, babasının akciğer kanseri ile mücadele ettiğini ve bu sürece şahit olduğunu ifade ederken, "Benim babam akciğer kanserinden vefat etti. Onun çektiği sıkıntılara şahit oldum. İnanın çok zor. İnsan için sağlık şu hayatta en öncelikli undur. Her şeyin başı sağlık. Sizin sağlığınızı tehdit eden zararlı maddelerden uzak durun, kendinize kötülük yapmayın" dedi.

"SİGARA NEDEN ÜRETİLİYOR"

Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Esra Taşkıran 'sigara bu kadar zararlıyken neden üretiliyor' diye sordu. Taşkıran'ın bu sorusu salondaki diğer öğrenciler tarafından alkışlarla karşılık buldu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler