Takip Et

SON DAKİKA

Kaymakam’dan seracılara sıcak ziyaret

21 Ocak 2021, Perşembe 12:26

     


Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, aşırı soğuklar nedeniyle örtü altı ürünleri başında nöbet tutan çiftçileri ziyaret etti. Kaymakam Şahin, seralarda yanan soba üzerinde kestane közleyerek üreticilere ikram etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler’in 6 farklı mahallesinde alternatif ürün yetiştiren çiftçiler, eksi 5 dereceyi bulan soğuk nedeniyle seralarında zarar oluşmaması için önlem almaya çalıştı. Çiftçiler, yaktıkları soba ve çeşitli yöntemlerle seradaki pitaya ve çilek ürünlerin zarar görmemesi için sabaha kadar nöbet tuttu.

Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Esen ile birlikte nöbet tutan üreticileri seralarında ziyaret etti. Kaymakam Şahin, “İlçemizde sıcaklıkların gece sıfırın altında 5 dereceye kadar düşmesiyle olası bir donma tehlikesine karşı seralarında gece nöbeti tutan çiftçilerimizi ziyaret ediyoruz. Büyük emek verdikleri ürünlerinin zarar görmemesi için çaba sarf ediyorlar. Biz de kendilerini ziyaret ederek hem destek olmaya çalışıyoruz hem de ihtiyaçlarını ve taleplerini dinliyoruz. Saat 21.00’de başladığımız bu ziyaretlerimize gece boyunca devam ettik. Saat 02.30’a kadar 9 ayrı üreticimizi seralarında ziyaret ettik” dedi.

Üreticilerle uzun süre sohbet eden Kaymakam Şahin, sera içerisinde yanan soba üzerinde kestane pişirerek üreticilere ikram etti. (HAZEL BAYIK) 







 
Son Eklenen Haberler