Takip Et

SON DAKİKA

Kitap Kafe açılışına yoğun ilgi

20 Ocak 2021, Çarşamba 18:21

     


Efeler halkının her alanda hayatını güzelleştirmeye devam eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, seçim vaatlerinden birini daha gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Başkan Atay’ın 2021 yılında hayata geçirdiği ilk projesi olan ‘Kitap Kafe’nin açılış töreni, koronovirüs tedbirleri kapsamında düzenlendi. Kitap Kafe’nin, Adnan Menderes Mahallesi Kızılırmak Caddesi’ndeki (Muğla Bulvarı Migros Yanı) adresinde gerçekleşen törende, açılış konuşmalarının ardından, Başkan Atay davetlilerle birlikte açılış kurdelesini kesti.

VERDİĞİM SÖZLERİN BİRİNİ DAHA HAYATA GEÇİRİYORUM

Efeler’i marka kent yapma yolunda projelerini vatandaşların hizmetine sunan eğitim, kültür ve sanat dostu Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, göreve geldiği iki yıllık süre içinde bile birçok sözünü yerine getirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Seçimden önce verdiğim sözlerin birini daha hayata geçiyorum. Yalnız burada değil, ilçemizin birçok mahallesinde kitap kafe açarak, çocuklarımızın eğitim alanında gelişmesinin yanı sıra kadınlarımız için de her türlü çalışmayı yapmaya hazırım. Bir isteğimi yenilemek istiyorum. Efeler’de kullanılmayan kamu kurumları ve okullar var. Kamu Kurumlarının bize verilmesi halinde Kitap Kafe’nin aynısını oralarda da gerçekleştireceğiz. Okulların kullanımına izin verilmesi halinde de kırsal mahallelerde bulunan kadınların sosyalleşmesi için çeşitli etkinlikler yapmak istiyoruz. Bunun örneğini Serçeköy Mahallesi’nde yaptık. İlkokulumuzu kültür merkezi haline getirdik. İnsanlarımız, birlikte sosyalleşmenin, kültür alışverişinde bulunmanın mutluluğunu yaşıyor. Söz verdiğimiz ne varsa yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim.”

Kentteki kütüphane ihtiyacına alternatif çözüm olacak Kitap Kafe hakkında bilgiler paylaşan Efeler Belediye Başkanı, “Kitap Kafe’nin aynısını Mimar Sinan Mahallesi’nde de gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimiz saat 02.00’ye kadar açık olan kitap kafemizde ders çalışıp, kitap okuyabilecek. Aynı zamanda bilgisayarlar ve internetin olduğu kitap kafemizde çay ikramımız da olacak. Buradan yararlanan kız öğrencilerimiz için de kapıda servis bekleyecek ve onları gece evlerine bırakacağız” dedi.

“FATİH BAŞKANIN HİZMETLERİNİ GÖRDÜKÇE İÇİM AÇILIYOR”

Programa İzmir’den katılım gösteren Şair Yazar Tuğrul Keskin, “Başkanın eğitim yönündeki çalışmalarını gördükçe içim açılıyor” diyerek, şunları söyledi:

“Sosyal, adaletçi, hayatın yanında duran, halkının yanında duran Fatih başkanımız gibi aydınlarımız, politik öncülerimiz, bu işleri yaptıkça bu karanlığı aşmamızda da büyük katkıları olacak. Hayatlarımıza büyük katkı getirecek. Zaten hepimiz her gün üzülerek, ağlayarak uyanıyoruz. Görüyorum ki sevgili başkan öyle güzel işlerden bahsetti; direnen bir başkan görüyorum, içim açılıyor. Bunları çok değerli buldum.”

MUHTAR UYGUN’DAN BAŞKAN ATAY’A TEŞEKKÜR

Ülkede kitap okuma oranının az olduğuna dikkati çeken Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Sedat Uygun ise, “Okumanın az olduğunu gören Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay, Kitap Kafeyi yapmakla, halkımızın eğitimine, ilmine ve gelişimine en büyük katkıyı sağlayacaktır. Şahsım ve Adnan Menderes Mahallesi’nin güzide sakinleri olarak başkanımıza ve emeği geçen tüm birim müdürlerine ve personeline teşekkür ediyoruz. Kitap Kafemizin Efeler’imize ve Adnan menderes Mahallesi’ne hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

“KİTAP KAFE’DEN TÜM EFELER HALKI YARARLANMALI”

Kitap Kafe’ye kitap bağışı gerçekleştiren Aydın Eski Eserleri Sevenler Derneği Başkanı Mehmet Özçakır, tüm Efeler halkının Kitap Kafe’den yararlanması gerektiğini vurgulayarak, “Sadece çocukların değil, kadınların, öğrencilerin, tüm Efeler halkının burada okuma ve özellikle bu salgın zamanında boş vakti bulunan bütün öğrencilerin buradan yararlanması gerekiyor. Çünkü öğrenen anne öğretir. Birlikte bu şekilde aydınlanacağımızı ümit ediyorum.” dedi.

YAŞAR’IN OKUDUĞU ŞİİR DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi 12. Sınıf Müzik Bölümü öğrencisi Efsane Yaşar, Kitap Kafe açılışında Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket İsterim’ adlı şiirini okudu. Yaşar’ın performansı davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’nda Ümit Yaşar Oğuzcan’a ait ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum’ adlı şiiri okurken gözyaşlarını tutamayan Efsane Yaşar’ın Atatürk’e olan içten sevgisi Başkan Atay’ı çok etkilemişti. Törenin ardından Yaşar’la sohbet eden Atay, “Şiiri o kadar içten okudun ki sesinin tonunda bile Atatürk’e olan sevgini görebiliyoruz. Bu beni derinden etkiledi. Efeler Belediyesi olarak çok yakında Kitap Kafe’yi hizmete açacağız. Kitap Kafe açılışımıza katılarak, orada şiir okumanı çok isterim” diyerek, Yaşar’ı Kitap Kafe açılışına davet etmişti.

Konuşmaların ardından Başkan Atay, davetlilerle birlikte Kitap Kafe’yi gezdi. Şair Yazar Tuğrul Keskin, Şair Yazar ve Gazeteci Vedat Araz kitaplarını imzaladı. Ayrıca Keskin, Araz ve Yazar Ahmet Zeki Muslu şiir okuyarak vatandaşlara keyifli bir gün yaşattı. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler