Takip Et

SON DAKİKA

“Kılıçdaroğlu, Çerçioğlu hakkında yaptırım uygulayacak güce sahip değil”

20 Ocak 2021, Çarşamba 14:22

     


CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı ve Gazeteci Serhan Seyhan, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özlem Çerçioğlu hakkındaki iddialardan habersiz ya da bilgisiz olduğunu düşünmüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi olduğunu biliyorum ama belki de yaptırım uygulayacak güce sahip değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’de Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hakları da kamu adına kullandığınız hiçbir güçte size babanızın mirası değildir” dedi.

tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu, CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan oldu. Seyhan, ’Yarın burada olmayacak olanlar Aydın halkının haklarını gasp etmekten vazgeçsinler’ diyerek kamu bütçesinin şahsi menfaatler için kullanılmaması gerektiğini söyledi.

“AYDIN ADLİYESİ’NDE İFADE VERMEDİĞİM SAVCI KALMADI”

Hakkında açılan suç duyuruları hakkında konuşan Seyhan, “Benim, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve bürokratları kaynaklı olarak hakkımda yapılan suç duyuruları 115’e yakın oldu. Aydın Adliyesi’nde ifade vermediğim savcı kalmadı. Ben bu suç duyurularına biraz daha alışkınım. Sosyal medya paylaşımlarımdan tutun devletin tanık olarak çağırdığı ve verdiğim ifadeden dolayı hakkımda 36 tane suç duyurusu yapıldı. Bakın şöyle söylüyorum, ‘devlet beni çağırmış, demiş ki bu konuda ne biliyorsun?’ bende söylemişim. Ben bunları söyledim diye o dosyanın şüphelisi olan 36 kişi benim hakkımda iftiradan dava açtılar. Sayın Özlem Çerçioğlu’nun bize yaptığı gibi siz suçlusunuz deyip müşteki dilekçesi vermemiz gerekir. Tabi bunlara alışmak lazım ama alışmadığım tarafı şu, dün bir ifade vermiştim yaptığımız yayınla ilgili. Aydın Büyükşehir Belediyesi bir kişi değil yani bir kurum. Bir kuruma hakaret edemezsiniz, bu kurum bir kişiye de ait değil. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne hakaret etmişsem, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni göstersinler özür dileyim. Şikâyet edeceklerine gelsinler buraya cevap haklarını kullansınlar. Şikâyet etmek hakkınız ama cevap vermekte hakkınız onu da kullanın” dedi.

“25 TANE GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN YARGILAMASI DEVAM EDEN HAKAN OLGAÇ NEDEN ASKİ GENEL MÜDÜRÜ YAPILDI?”

Seyhan, “Hep söylüyoruz ASKİ’de olanları. Bu adamlar yargılanıyorlar, yargılanmaları da devam ediyor. Bu devam eden yargılamalar göz önünde bulundurulduğunda neden bir tane yetkili bu konuyla ilgili tedbir almaya ya da alınan tedbirleri uygulamaya ve buna benzer eylemlerde bulunmayı düşünmüyor? Mesela örnek veriyorum, bizim bir ASKİ Genel Müdürümüz var. Bu arkadaş ASKİ Genel Müdür Yardımcısıyken hakkında 24 tane görevi kötüye kullanma davası açılmış. Hakan Olgaç hakkında 24 tane zincirleme görevi kötüye kullanma davası açılmış. ASKİ ile ilgili iş ve eylemlerde, yevmiyelerde dâhil hepsinde Hakan Olgaç sorumludur. Savcı 25 tane görevi kötüye kullanmaktan iddianame hazırlamış, yargılama 2,5 yıldır devam ediyor. Sen bu adamı götürüyorsun ASKİ Genel Müdürü yapıyorsun. Şimdi Hakan Olgaç’a mı kızalım, Özlem Çerçioğlu’na mı kızalım? Ya da Özlem Çerçioğlu’na göre Hakan Olgaç’ın bu kadar yargılamaya rağmen ayrıcalığı nedir? onu soralım. Soruyorum hadi dışarıdan getirdikleriniz teker teker gidiyorlar, onu anladım. Bu memlekette başka insan evladı kalmadı mı? İl Özel İdaresinden getirilen memurların suçu günahı neydi? İçerisinde donanımlı birikimli mühendisler, yıllarca müdürlük yapmış olanlar var. Hepsi sürgünde ama 25 tane görevi kötüye kullandığı hakkında iddianame açılmış ve yargılaması devam eden bir arkadaş ASKİ Genel Müdürü oluyor. Bir tane Genel Sekreter Yardımcısı da personelini ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle yargılanıyor ama Genel Sekreter Yardımcılığı görevi devam ediyor. Bu nasıl bir Büyükşehir Belediyesi, bu nasıl bir Büyükşehir Belediyesi yönetimi” diye konuştu.

“SOKAKTAKİ İNSANLARIN BEKLEDİĞİ ŞEY SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ”

CHP’nin basın özgürlüğü konusunda eşit davranmadığını söyleyen Seyhan, “İdeolojisinde ve düşünce özgürlüğünü beyan etmede Cumhuriyet Halk Partisi hep daha fazlasını savunmuştur. Çok daha yeni 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü geride bıraktık. Geçtiğimiz senelerde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı billboardlar astı, ‘Özgür basın susturulamaz, engellenemez, sansürlenemez’ dedi ama kaç defa sansürlenmeye çalışıldınız, kaç defa susturulmaya çalışıldınız? Geçenler de gazeteci kardeşlerimiz saldırıya uğramışlardı, akşama kınama yaptılar. Peki benim kapımın önünde saldırı olduğunda da arabanın arka plakaları sökülmüş ASKİ aracı çıktı. Bunu niye kınamadınız. Böyle bir zihniyet olamaz. Bir tane milletvekili çıkıp Aydın’da objektif davranıp kendi partisinin de karşısındaki siyasi partilerinde durumunu anlatan objektif değerlendirme yapmıyor. Hep teba kültürüyle Genel Başkanı savunma yerelde de Büyükşehir Belediye Başkanının himayesine girme gibi böyle bir düsturla ilerliyorlar. Dışarıda insanların sizden beklediği ne Özlem Çerçioğlu’na biat etmeniz ne de Kemal Kılıçdaroğlu’na biat etmeniz. Sokakta insanların beklediği tek şey var. Bizim düşüncelerimize, dertlerimize çare olacak bununla ilgili kendini ortaya koyabilecek siyasetçiler arıyor. CHP’de durum böyle de iktidar partisinde farklı mı? Aydın’da altı buçuk yıldır denediklerini dün tekrar deneyeceklerini ortaya koydular. Soruyorum bende Aydın’da AK Parti seçildikten sonraki dönemde ne ortaya koyacak, eskiden farklı olarak ne değişecek aynı şeyleri deneyenlerin farklı sonuç alması hayatın doğal akışına aykırıdır” dedi.

“NEDEN HİÇBİR SİYASETÇİ ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN YARGILANMASIYLA İLGİLİ YORUM YAPMIYOR?”

Özlem Çerçioğlu’nun yargılanmasıyla ilgili hiçbir siyasinin yorum yapmamasını eleştiren Seyhan, “Ben çok özel bir şey söylemek istiyorum. Bu ekranlarda birçok kez anlattık, birçok usulsüzlüğü ortaya koyduk. 2 Şubat’ta Aydın 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanının yargılaması devam edecek. Onlarca soruşturma ve kovuşturma dosyasının da olduğu biliniyor. Bütün kamuoyu bunu biliyor, peki neden bununla ilgili soru sormaz siyasetçiler. Neden bu konuyu konuşmazlar, tartışmazlar. Neden bir tane Büyükşehir Belediye Meclis üyesi sayın başkanım sizin Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığınız eylemlerle iliği yargılandığınız iddia ediliyor. Biz Belediye meclis üyeleri olarak aydınlatılmayı talep ediyoruz demeleri gerekiyor. Ama maalesef bunu göremiyoruz” dedi.

“YARIN BURADA DURMAYACAK OLANLAR BU ŞEHRİN HAKLARINI GASP ETMEKTEN VAZGEÇSİNLER”

Seyhan, “Ben bu şehrin çocuğu olarak çok net söylüyorum, yarın burada durmayacak olanlar bu şehrin haklarını gasp etmekten vazgeçsinler. Görevleri, işleri ya da makamları gittiğinde bu şehirde durmayacak olanlar Allah rızası için bu şehrin insanlarının haklarından vazgeçsinler. Biz kamunun bütçesi yok edilmesin hiç edilmesin derken şunu da ortaya koymalıyız, kamunun parası şahsi menfaatler için kullanılmaz. Gıda dağıtılıp üzerine fotoğraf basılmasın. Yapılan yardımların üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi logosu 9 punto Özlem Çerçioğlu 25 punto şeklinde yazılmasın. Her şeyden önce biz bunları konuşurken birisi de çıkıp cevap versin. İktidar partisine mensup olanlarda bu konularda sorular sormaya devam etsin. Biz soruyoruz, onlarda gelsin beraber soralım. Benim kimsenin adamı olmak gibi bir gayem yok. Bunu iktidar partisinin milletvekiline de sorarım CHP’nin milletvekiline de sorarım. Ya da savunmak istiyorsa bir CHP milletvekili gelsin buyursun konuşalım. Ben sorayım o cevaplasın, o sorsun ben cevaplayayım. Ben ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özlem Çerçioğlu hakkındaki iddialardan habersiz ya da bilgisiz olduğunu düşünmüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi olduğunu biliyorum ama belki de yaptırım uygulayacak güce sahip değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’de, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hakları da kamu adına kullandığınız hiçbir güç de size babanızın mirası değildir” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler