Takip Et

SON DAKİKA

Jeotermal Araştırma Komisyonu’nun ilk toplantısı Efeler’de yapıldı

20 Ocak 2021, Çarşamba 16:12

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından kurulan “Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu” ilk toplantısını Efeler’de gerçekleştirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu üyeleri, saha incelemeleri kapsamında geldikleri Aydın'da, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından; CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Parti Meclis Üyesi Gizem Özcan, CHP Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile birlikte Kızılcaköy, Kuyucular ve Yılmazköy Mahallelerindeki jeotermallere karşı direnen vatandaşlarla bir araya geldi.

“BİRLİKTE MÜCADELE VERECEĞİZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; Kızılcaköy, Kuyucular ve Yılmazköy Mahallelerindeki vatandaşlara seslenerek, “Birlikte mücadele vereceğiz. Komisyonda Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, Muğla Milletvekili Mürsel Alban, İzmir Milletvekili Mahir Polat, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Parti Meclis Üyesi Gizem Özcan bulunuyor. Yalnız değilsiniz. Jeotermaller sadece çevre açısından değil tarım açısından da sıkıntılı. Bu bölge dünyanın en güzel incirinin yetiştiği bir bölge ama maalesef jeotermal yanlış kullanıldığı için tarım etkileniyor, ürünler etkileniyor. Jeotermal enerji yenilenebilir enerjidir ama doğru yapılırsa. Maalesef Türkiye'de bu doğru yapılmıyor ve dünya standartlarında kullanılmıyor." dedi.

“VERDİĞİM SÖZLERİN ARKASINDAYIM”

Jeotermal Enerji Santrallerine karşı verdiği mücadele ile bölge halkının gönlünde taht kuran Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay; Yılmazköy, Kuyucular ve Yılmazköy Mahallelerinde sevgi ile karşılandı. Başkan Atay, “Seçime giren adaylardan ikisi jeotermal enerji şirketlerine ruhsat veren adaylardı. Ben ise, ruhsat vermeyen ve vermeyeceğini beyan eden kişiydim. Halk beni seçti. Söz verdim, verdiğim sözün arkasındayım. Efeler’in kadınları cesurdur. Jeotermal Enerji kuyularıyla ilgili çalışmalar yapılırken, biz geldik gereken önlemleri aldık. Sağ olsun kadınlar gece gündüz sahip çıktılar. Biz de onlara sahip çıkarak burada dayanışmamızı hep birlikte sürdürdük. Hangi konuda ihtiyaç duyarlarsa her zaman yanlarındayım.” diye konuştu.

“BAŞKAN ATAY HER DAİM YANIMIZDA”

“Efelerimiz, Aydınımız elden gidiyor. Zehirlenmemek, kanser olmamak için direndik ” diyen vatandaşlar, Başkan Atay’ın her daim yanlarında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Havamızın, suyumuzun kirlenmemesi için onurluca mücadele veriyoruz. Kazanana dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Başkanımız Mehmet Fatih Atay’dan Allah razı olsun. Bizi yarı yolda bırakmadı. Seçimden önce ne söz verdiyse, harfiyen uyguladı. Bizleri hiçbir şekilde yalnız bırakmadı. Kendisi ülkemizde örnek bir belediye başkanı.” (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler