Takip Et

SON DAKİKA

Başkan Özden faizlerin düşürülmesini talep etti

20 Ocak 2021, Çarşamba 13:57

     


TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden’i ziyaret etti. Başkan Celal Özden, faizlerin düşürülmesi talebinde bulundu.

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden’i makamında ziyaret etti. Savaş'a, AK Parti Çine İlçe Başkan vekili Ergüven Özcan, Akçaova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nail Uzun, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Egemen Yılmaz, AK Parti Çine Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Menderes Mutlu Eşiyok, Efraim Çayır, Burhan Kandemir ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

BAŞKAN ÖZDEN'DEN ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI

Pandemi sürecinde esnafa destek amacıyla taleplerini dile getiren Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, 4,5 dan 8,5'a çıkan faiz oranlarının tekrar eski seviyelere çekilmesini, esnafın borçlarının bir yıl süre ile uzatılması ile birlikte pandemiden zarar gören esnafa faizsiz kredi desteği talebinde bulundu.

"ESNAFIMIZ 900 MİLYON KREDİ KULLANDI"

Esnafın yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Malum pandemi koşullarında hafta sonları ve akşamları belli saatlerde bir takım kısıtlamalar var. Bundan dolayı esnafımız zaman zaman taleplerini bizlere iletiyorlar. Aydın’daki bulunan oda başkanlarımızla da toplantılar yapıyoruz. Biz esnafımızın, oda başkanlarımızın taleplerini alıp bunları Ankara’da yetkili ve ilgili arkadaşlarımıza, Sayın Bakanlarımıza ileteceğiz. Zaten gücümüz buradan geliyor. Talepleri alıyoruz, iletiyoruz, burada bir köprü var. Bugüne kadar da bunu yaptık. Hükümet ve devlet olarak pandemi ile mücadele noktasında toplumun tüm kesimlerine ilk günden itibaren desteğimizi esirgemedik. Bütçe imkanları doğrultusunda, devletimizin kaynakları ölçüsünde vatandaşımıza, esnafımıza destek vermeye de devam ediyoruz. Özellikle esnafımıza geçen yıl 25 artı 25 bin olmak üzere 50 bin lira kredi kullandırdık. Aydı il sınırları içerisinde baktığımız zaman kullandırılan kredi 2020 yılında yaklaşık 900 milyon liralık kredi kullandırmışız. Sayın Başkanımızın taleplerini not aldık. Ankara’ya gittiğimiz de bunların çözümü noktasında çaba sarf edeceğiz. Bu gün kredi faiz oranlarına baktığımız da o kredi faiz oranlarının baya altında bir faiz oranıyla esnafımıza kredi kullandırıyoruz. Aradaki farkı da hazine, devlet olarak da üstleniyor. Ben esnafımıza bereketli ve hayırlı işler diliyorum. Ayrıca Çine’de diğer yatırımlarımız devam edecek. Çine Organize Sanayi Bölgesinde kamulaştırma ile ilgili bir konu vardı. Bir iki aya kadar kamulaştırma konusu da çözülecek. Bu konunun çözülmesini bekleyen büyük bir yatırımcımız var. Büyük yatırımcımız seramik fabrikası OSB’ de yatırımına başlayacak. Genişleme ile ilgili bin 580 dönümlük çalışmamızda devam ediyor. Çine Yeni Devlet Hastanesi yapım ihale aşamasına gelindi, tahminim bu yılın ilk 6 ayında ihalesi yapılacak. Kısa sürede hastanemizde biter. İlçemiz güzel ve modern bir hastaneye kavuşur. Önümüzdeki günlerde birkaç müjdeyi de vatandaşlarımızla paylaşacağız şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler