Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da ‘Don’durucu gece yaşandı

20 Ocak 2021, Çarşamba 14:11

     


Aydın’da uzun süre sonra dondurucu sağuk hava etkili oldu. Aydın’ın en soğuk hava ölçümü eksi 11,1 derece ile Kuyucak Musakolu Mevkii’nde yapılırken, en sıcak ilçesi de 0,9 derece ile Didim’de oldu. Soğuktan en fazla etkilenenlerin ise çilek üreticileri olduğu belirtildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’da 19 Ocak'ın son saatleri ile 20 Ocak Çarşamba gününün ilk saatlerinde uzun zaman sonra en soğuk hava ölçümü gerçekleşti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından elde edilen verilere göre, Bozdoğan -6,1, Buharkent -3,3, Didim, 0,9, Efeler -2,3, Germencik -3,9, İncirliova-4,5, Karacasu -4,2, Karpuzlu -2,9, Koçarlı -4,7 Kuyucak -4,1 ve Kuyucak Musakolu Mevkii -11,1, Kuşadası -1,0, Köşk -5,2, Nazilli -2,7, Sultanhisar -4,4, Söke -0,7, Yenipazar -5,4, Çine -5,3 ve Çine ve Hacıpaşalar Mahallesi -6,6 şeklinde ölçüldü.

ÖRTÜALTI TARIM ÜRÜNLERİNDE ZARAR OLUŞTU

Yaşanan soğuk hava nedeniyle örtü altı tarım ürünlerinde zarar meydana geldiği öğrenildi. En soğuk havayı yaşayan Kuyucak’ta henüz zarar gören ürün tespit edilmezken, çilek üretiminin başkenti Sultanhisar’da büyük zarar oluştuğu belirtildi. Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Yüksel Yılmazoğlu, “Seraların ısıtması yapan ve çift kat örtü kullanan üreticilerimizde henüz zarar söz konusu değil. Yaşanan dondurucu soğuk nedeniyle diğer çilek üreticilerimizden zarar oluştuğu yönünde şikayetler geldi. Üreticilerimizin bu zararının tespiti için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze konuyu ilettik. Kendileri ilçe genelinde zarar tespiti için bir komisyon oluşturdu ve saha çalışmalarına başladılar. Önümüzdeki günlerde yaşanan don nedeniyle zarar tespiti belirlenmiş olacak” dedi.

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem, mevsim ürünlerinden karnabahar, lahana ve kış çileği gibi ürünlerle ilgili ekiplerin zarar tespiti çalışmalarını yapacağını dile getirdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler