Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da 8 işletmeye 158 bin 880 lira ceza

20 Ocak 2021, Çarşamba 13:48

     


Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde, mevzuata uygun olmayan 8 gıda işletmesine 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği 158 bin 880 lira cezai işlem uygulandığı ifade edildi.

Aydın il genelinde gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince denetimlere yoğun şekilde devam edildi. Toplam, 2 bin 27 adet gıda üretim yeri, 13 bin 755 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunan Aydın il genelinde, Aralık ayında gıda üretim yerlerine 351 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise bin 516 adet olmak üzere toplam; bin 867 adet denetim gerçekleştirildiği belirtildi.

Yapılan denetimlere ilişkin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Denetim İzleme Programı, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme ve diğer şikayetlere istinaden il genelinde toplam 23 adet numune alınmış, yapılan denetim ve alınan numuneler sonucu mevzuata uygun olmayan 8 adet gıda işletmesine 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği 158 bin 880 lira yasal işlem uygulanmıştır. ALO Gıda 174 hattına, Aralık ayı içerisinde, gıda satış yeri ile ilgili 45 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 3 adet, üretim yeri ile ilgili 2 olmak üzere toplam 50 adet şikâyet gelmiştir. Şikâyetlerle ilgili olarak 41 adet işletmeye ait denetim sonlandırılmıştır. Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın GGBS (Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi)’ne kaydedilmektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 158 kişilik Gıda Kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler