Takip Et

SON DAKİKA

Gençlik Kale Grubu ilk konferansıyla çalışmalarına başlıyor

20 Ocak 2020, Pazartesi 10:58

     


Nazilli’de kurulan Gençlik Kale Grubu ülke çapında 81 ilde faaliyet gösterebilmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Ali Abukan ve Melih Ulu ile birlikte grubun kurucularından olan Genel Başkan Ahmet Buğra Esen ve Gençlik Kale Grubu ülke çapında yardım ve destek faaliyetlerine başladı. Konunun uzmanlarından destek alarak yol almaya özen gösteren ekip, insani yardım faaliyelerinin yanı sıra uyuşturucuyla mücadele etmekte de kararlı.

“ÇOK GÜÇLÜ DÖNDÜK”

2017 yılında kurdukları Gençlik Kale Grubu’nun 2019 yılında atağa kalktığını belirten Gençlik Kale Grubu Kurucu Genel Başkanı Ahmet Buğra Esen, “2017 yılında kurulduk ancak eğitimim için bir süre yurtdışında bulunduğum için kısa bir ara verdik. Ancak çok güçlü bir şekilde geri döndük ve 2019 yılında eğitim alanında ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında çok ciddi çalışmalar yürüttük” dedi.

“DEVLET YETKİLİLERİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Nazilli’de kuruldukları ilk günden bu yana bölgede çeşitli faaliyetlerde bulunan Gençlik Kale Grubu çalışmalarına ülke çapına yaymak için devlet yetkililerinden de destek bekliyor. Genel Başkanı Ahmet Buğra Esen “Nazilli’nin önde gelen eğitimcileri ile geliştirdiğimiz prjeleri hayata geçirmek istiyoruz. Her geçen gün biraz daha artan ve ülkemiz gençlerini etkisi altına alan uyuşturucu ile mücadele etmek istiyoruz. Bizde bu ülkenin bir genciyiz ve gençlerin sorunları için sorumluluk almak istiyoruz. Ramazan aylarında kimsesizler için yardımlar yapıyoruz. Eğitim ekonomi ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında Sosyolog Zeynep Öner hocamızdan da destek alarak projeler yürütmeye başladık. Tüm bu çalışmalarımızı halka açık ve faydalı olacak şekilde yapıyoruz ve devlet büyüklerimizden de destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

AİLE, EĞİTİM VE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE AYNI MASADA

Kale Gençlik Grubu, 1 Şubat Cumartesi günü saat 13:00’da Nazilli Belediyesi Tiyatrosu, Konferans Salonu’nda Sosyolog Zeynep Öner’in katılımıyla ‘uyuşturucu ile mücadele, eğitim ve aile’ konu başlıkları kapsamında halka açık ilk konferansları için gün sayıyor. Daha sonrasında ise hedeflerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar ulaşarak tüm devlet yetkililerinden destek almak olduğunu belirten Başkan Esen, “Proje Tasarım ekibimizin hazırladığı bütün projelerimizi Cumhurbaşkanımız dahil tüm devlet yetkililerine sunacağız. İlk amacımız aile ilişkileri, eğitim ve uyuşturucu ile mücadelenin ortak bazlı ele alındığı çalışmalarımız. Ortak ele alıyoruz çünkü uyuşturucu ile mücadele de eğitimin öneminin farkındayız. Devletimizde uyuşturucu ile son yıllarda yoğun bir mücadele halinde. Son yıllarda aile ilişkilerinde çok ciddi sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Aile kavramı bu anlamda önemli bir rol oynuyor. İnşallah kısa süre içerisinde güzel şeyler yapacağız. Tüm halkımızı bizim kim olduğumuzu, ne yapmaya çalıştığımızı görmeleri için konferansımıza bekliyoruz” dedi. (ŞEYMA ÖZCAN)







 
Son Eklenen Haberler