Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da Roman kadınlar istihdama kazandırılıyor

19 Ocak 2017, Perşembe 17:35

     


Aydın Romanlar Sosyal Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği ile Efeler Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle başlatılan 'Roman kadınların mandrel boncuk yapımıyla istihdama katılması' projesi kapsamında, Efeler’in Ilıcabaşı mahallesindeki kıraathanede bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Avrupa Birliği’nin 107 bin euro hibeyle desteklediği projenin anlatıldığı toplantıda konuşan Aydın Romanlar Sosyal Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdül Aydeniz, proje sayesinde istihdama doğrudan katkı sağlanacağını ve kursiyerlerin maddi açıdan da destekleneceğini belirtti.

“ATA MESLEĞİMİZİ YENİDEN HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Aydın’da 50 Roman kadına mandrel boncuk yapımıyla ilgili kurs verileceği proje hakkında bilgi veren Aydeniz, “Boncuk yapımı, sepetçilik, semercilik gibi sanatlarımız atalarımızdan geliyor. Biz, unutulmaya yüz tutan bu sanatlarımızı tekrar hayata geçirmek istiyoruz. Aydın’da Kuşadası, Didim gibi turizm yerlerinde de Roman kadınlarımızın iş potansiyelini artırma amacıyla sepet örme ve mandrel boncuk yapımı projemizi Aydın’da başlattık. Kendinizi, katılacağınız kurslar vesilesiyle geliştirin. Biz KOSGEB başvurusunun ardından 50 kadınımıza iş yeri açma hususunda da 50 bin liralık hibe programı çıkartmayı düşünüyoruz” dedi.

“KADINLARIMIZI İŞ KADINI YAPMAK İSTİYORUZ”

Bir yıl süreli proje kapsamındaki kursların 7 ay süreceğini ve ilk etapta 25 kadına 20 gün kurs verileceğini söyleyen Aydeniz, “Kurs bitimiyle birlikte sizlere belge ve sertifikalarınızı vereceğiz. KOSGEB başvurumuzun ardından, kadınlarımızı iş kadını yapmak amacıyla bu projeye başvurduk. Sepetçilik, çiçekçilik, at arabacılığı gibi ata mesleklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz. 2 bin 500 kişinin yaşadığı mahallemizde 10-15 hane çiçekçilikle geçiniyor. Sepetçilik bizim ata mesleğimiz. Kuşadası’nda, Didim’de projemizin bitimiyle birlikte örme sepet sergileri açabiliriz. Bu konuda da belediyelerimizden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Proje koordinatörleri Enver Erbil ile Ayşe İnce’nin Avrupa Birliği(AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finans edilen projeyle ilgili bilgilendirmede bulunduğu toplantıya, Ilıcabaşı Mahallesi Muhtarı Alim Tarım ile yaklaşık 50 Roman kadın katıldı. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler