Takip Et

SON DAKİKA

Aile Hekimleri 8’inci yıl gecesinde buluştu

17 Aralık 2018, Pazartesi 18:38

     


Aydınlı Aile Hekimleri, Aydın’da aile hekimliğine geçisin 8’inci yıldönümünde bir araya geldi. Aydın Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Taner Balbay, “Örgütlenme çalışmalarımızla yüzde 95 üye oranına ulaşarak, Türkiye’nin zirvesine yerleştik” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Aile Hekimleri Derneği (AYAHED) tarafından, Aydın’da aile hekimliğine geçisin 8’inci yıldönümü nedeniyle gece düzenlendi. Aymira Otel’de gerçekleşen, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz'ın da katıldığı gecede Aydınlı Aile Hekimleri bir araya gelerek, stres attı.

Gecenin açılış konuşmasında bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren AYAHED Başkanı Dr. Taner Balbay, “2016 yılı Ocak ayında göreve seçilen yönetim kurulumuz ile ilk hedefimiz ulaşılamayan, gidilemeyen Aile Sağlığı Merkezi kalmamasıydı. Zevkle, gönüllü senelik izinlerimizin bir bölümünü harcayıp, Aile Sağlığı Merkezleri’ni ziyaret etmeye çalıştık ve büyük bölümünü ziyaret ettik. Yeni açılan, gidemediğimiz merkezlerimize de yeni yılda ulaşmayı hedefliyoruz. Bu ziyaretlerimiz ve örgütlenme çalışmalarımızla yüzde 95 üye oranına ulaşarak, Türkiye’nin zirvesine yerleştik. Üyelerimizin büyük çoğunluğunun düzenli aidatlarını ödemesiyle mali olarak da çok güçlenen derneğimiz, sosyal alanlarda yaptığı kahvaltılar ve yemek organizasyonları dışında eğitim ve mesleki konularda da birçok ilklere imza atmış, mesleki ve hukuki sorunlarında her zaman yanlarında olmaya çalıştık. Yöneticilerle arada köprü olarak sorunlarının çözümüne çaba gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Üyelerimizin talepleri doğrultusunda Nazilli, Efeler ve Kuşadası’nda EKG kursları açtık. Yine defibrilatör ve ilkyardım eğitimi kursu açtık. Aylık eğitimlerimizde yeni üyelerimizin talepleri doğrultusunda gebelik ve diyabet eğitimi ve çok ilgi çeken hipnoz eğitimi yaptık. 7 Ekim 2017’de Kuşadası’nda Prof. Dr. Ahmet Turan Işık ile sağlıklı yaşlanma konusu ile 1. AYAHED Güz Sempozyumunu gerçekleştirdik. 2018 yılı Ocak ayında da olağanüstü tüzük tadilat kongremizi yaparak, tüzüğümüzü günün koşullarına uygun hale getirdik. Türkiye’nin örnek aldığı, büyüyen ve gelişen AYAHED, 7 Kasım 2018’de de güz sempozyumlarının ikincisini İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz ve Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimimiz Ferdi Güneş’in katkı ve destekleri ile gerçekleştirdik” diye konuştu.

“MESLEKİ ÖRGÜTLENME SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ AÇISINDAN SORUMLULUK”

Aile Hekimleri’nin sorunlarına da değinen Balbay, “Aile Hekimliği sisteminde sorunların giderek arttığı ve ağırlaştığı bu dönemde güçlü mesleki örgütlenme, güçlü il dernekleri, güçlü aile hekimleri dernekleri federasyonu, sorunların çözümü açısından sorumluluktur. Meslek derneğimize sahip çıkıp, daha etkin ve daha güçlü yapmak siz değerli üyelerimizin elindedir. Gereksiz raporlar, maddi gelirlerin giderek düşmesi, bir türlü çıkmayan ödeme yönetmeliğindeki sürekli açılan sıfır nüfuslu birimlerle hekimlerin gelirlerinin düşmesi ve nüfus kayıtları nedeniyle iş barışının kaybolması, sürekli yeni görevler yüklenmesi, poliklinik sayısının fazlalığı, aile hekimlerini huzursuz, mutsuz ve moralsiz bırakmaktadır. Bu ortamda haklarımızı savunabilmek, özlük haklarımızı koruyabilmek için hepimizin birbirimize sarılıp, dernek çatısı altında toplanmamız gerekmektedir. Bütün yıl çalışarak yorulan aile hekimlerimizi ve değerli eşlerini yılda bir kez de olsa bir araya getirerek bir nebze dinlendirip, soluklandırmak için bu geceyi organize ettik” dedi. (ÇAĞLAR HATİPOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler