Takip Et

/>

SON DAKİKA

“Ne olur kızımızı bulun!”

17 Ekim 2020, Cumartesi 11:33

     


Söke Çavdar Mahallesi’nde yaşayan Ayşe ve Murat Ali Bulur çifti, kızları Rabia Bulur’dan 70 gündür haber alamadıklarını ifade ederek yetkililere, “Ne olur kızımızı bulun” diye seslendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çavdar Mahallesi’nde çiftçilikle uğraştıklarını söyleyen ve 2’si kız 3 çocuk babası Murat Ali Bulur (52), önce işini sonra da kızlarını kaybettiğini söyledi. Özel bir bankadan kullandığı krediyi ödeyemediği için eve gelen icra memurlarını gören kızları Rabia’nın bu duruma tepki gösterip evi terk ettiğini belirten baba Bulur, yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

“220 BİN LİRALIK KREDİ BORCUMU 447 BİN LİRA YAPMIŞLAR”

Kızlarının bulunması için jandarmaya bilgi verdiklerini, ancak kızları 19 yaşında olduğu için bir çalışma yapılmadığını kaydeden Murat Ali Bulur, “Kızım şuan Afyon Kocatepe Üniversitesi 2. Sınıf öğrencisi. Kızımızı en iyi şartlarda okutabilmek için özel bir lisede okutmak için abisi Kerim bir devlet bankasından 60 bin lira kredi çekti. Oğlum da şuan vatani görevini yapmakta. Ben de oğluma bir iş kurmak için özel bir bankadan 220 bin lira kredi kullanmıştım. Bu kredimin ancak 130 bin lirasını ödeyebildim. Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle kredilerimizi ödeyemedik. Kullandığım 220 bin liralık kredi borcumu 447 bin lira yapmışlar ve bu nedenle evime icra memurları geldi” dedi.

“TARLAMIZI İCRADAN SATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Kızları Rabia Bulur’un evi terk ettiği günü anlatan Baba Bulur, “Mahallemizde internet çok zor kullanılabiliyor. Kızım derslerine katılamadığını ve 9 dersten ancak 3’üne katılabildiğinin üzüntüsü içerisindeyken evimize bir de icra memurlarının geldiğini gördü. Bunun üzerine tamamen sinirlenip, ‘Baba sen ne yaptın’ diye bana sitem etti. Aynı gün ben jandarma ekipleriyle birlikte gelen icra memurları ile ilgilenirken kızımız evi terk etmiş. Bizim bu borcu ödeyebilmemiz için elimizde tek kalan 65 dönüm ve içinde çam fıstığı bulunan tarlamızı icradan satmaya çalışıyorlar. Bu tarlamın satılmaması için çalmadık kapı bırakmadım ama ilgilenen olmadı. Bu tarlamız satılırsa bizim hayatımız biter. Ben borcumun yapılandırılmasını talep ediyorum ama onlar bu borcu ödeyebileceğim parayı kazanacağım tarlamı elimizden alıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘KIZINIZ REŞİT, BİZ BİR ŞEY YAPAMAYIZ’

Yetkililere sesini duyuramadığını belirten Murat Ali Bulur ve anne Ayşe Bulur, “Biz, çocuklarımızın geleceği için çabalarken başımıza bunlar geldi. Bu durumu hazmedemeyen kızımız da evi terk etti. Şu an nerede, yaşıyor mu ve ne yapıyor bilmiyoruz. Jandarmaya kayıp başvurusu yaptık, ‘Kızınız reşit, biz bir şey yapamayız’ diyorlar. Hayatından da endişe ediyoruz. Ne olur kızımızı bulun” açıklamasında bulundu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler