Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da iyilik yumağı çığ gibi büyüdü

16 Ocak 2021, Cumartesi 14:56

     


Aydın’ın Efeler İlçesi’nde hizmet veren pide salonu işletmecisi Arif Kocagöz, kendisine pide yaptırmak için gelen müşterileri tarafından ihtiyaç sahibi komşuları için de sipariş verildiğini söyledi ve bu siparişleri götürdüklerinde karşılaştıkları olumlu tepki ile şuan 4 mahalleden 250 kişilik ihtiyaç sahibi listesi oluşturdu. Böylelikle Askıda Pide kampanyası başlatan Kocagöz, hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında mutluluk köprüsüne vesile olduğunu belirtti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler Güzelhisar Mahallesi’ndeki Torlak Mevkisinde hizmet veren Areftek Pamuk Pide Salonu’nun işletmecisi 46 yaşındaki Arif Kocagöz, mahalle muhtarları aracılığıyla işletmesinin bulunduğu mahalle başta olmak üzere Orta Mahalle, Mesudiye ve Kurtuluş mahallesinde yaşayan 250 ihtiyaç sahibini tespit etti. Bu ihtiyaç sahiplerini listeleyen İşletmeci Kocagöz, yardımseverlerin yardımı ile adreslerine pideleri teslim ettiğini belirtti.

“ŞUAN 4 AYRI MAHALLEDEKİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE HİZMET VERİYORUZ”

Aydın Lokantacılar Odası Başkanı Ali Ongan, Başkan Yardımcısı Zekeriya Karakaya ve Oda Genel Sekreteri Faruk Demirci ile birlikte Askıda Pide kampanyasını başlatan Arif Kocagöz’ü ziyaret ederek, başlattığı bu kampanya nedeniyle tebrik ettiler. Aydın’ın ilk pide ustalarından olan babası Mustafa Kocagöz’ün mesleğini devam ettirdiğini ve çocukluğundan buyana bu sektörde hizmet verdiğini dile getiren Arif Kocagöz, “Pandemi nedeniyle başlattığımız bu kampanya için bütün büyüklerimizin desteğini bekliyoruz. Gayet güzel bir hizmet verdiğimizi düşünüyorum. Bütün ihtiyaç sahibi aileler için hem öğleyin hem de akşamları sıcak pide götürmeyi hedeflemiştik ve şuan bunu gerçekleştiriyoruz. Şuan 4 ayrı mahalledeki ihtiyaç sahiplerine hizmet veriyoruz. Bu sayıyı yardım severler sayesinde daha da artırmak istiyoruz” diye konuştu.

“GÜNLÜK 30 AİLEYE KADAR ÇIKIYOR YAPTIĞIMIZ PİDE SAYISI”

Kampanyanın başlama nedenini de anlatan Areftek Pamuk Pide Salonu’nun işletmecisi Arif Kocagöz, “Pandemi nedeniyle bütün herkes sıkıntılı günler geçiriyor. Kendisi için pide yaptırmaya gelen müşterilerimiz, ‘şu adrese de bizim için pide götürür müsünüz?’ diyenler oluyordu. Çünkü Türk toplumu yardımlaşmayı çok seviyor. Bu yardımlaşmanın verdiği mutluluk sayesinde biz mahalle muhtarlarımız aracılığıyla gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ettik. Muhtarlarımızın verdiği listeler doğrultusunda o ailede kaç kişi varsa onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Hepsinden de çok güzel tepkiler alıyoruz ve hem bize hem de yardım sahiplerine dua ediyorlar. Bu kampanya güzel bir vesile oldu, körü oldu. Günlük yapılan yardımların miktarına göre, bazen 10, bazen 20 aileye, bazen de 30 aileye kadar çıkıyor yaptığımız pide sayısı” ifadelerini kullandı.

“GELEN KARNI AÇ VATANDAŞIMIZI ZATEN DOYURUYORLARDI”

Yaşanan zor günlerde böyle bir yardımlaşmaya aracı olduğu için işletmeci Kocagöz’e tebrik eden Aydın Lokantacılar Odası Başkanı Ali Ongan, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak, bir Türk vatandaşı olarak elbette çok güzel. Bu duyguları yaşattığı için ben işletmecimize çok teşekkür ediyorum. Biz de Oda Yönetimi olarak Arif arkadaşımızın yanındayız ve bu yardımların daha fazla ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını temenni ediyoruz, kendisine de başarılar diliyoruz. Bunu yapabilecek diğer esnaf arkadaşlarımız da yaparlar ve daha çok kitleye ulaşırlar diye ümit ediyoruz. Ama esnaf arkadaşlarımızın kendileri de çok zor durumdalar yaşanan pandemiden dolayı. Şuan çok sayıda işletmemiz bu nedenle kapalı. İşletmelerimiz açık olduğunda, gelen karnı aç vatandaşımızı zaten doyuruyorlardı. Hatta artan yemeklerden sokak hayvanlarımız bile faydalanıyordu ama bu durum hem ihtiyaç sahiplerinin karnını doyurabilmesi hem de sokak hayvanlarının aç kalmasına kadar etkiledi. Biz Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanımız Selahittin Çetindoğan ile birlikte açık olan işyerlerimizi zaman zaman ziyaret ediyoruz. Bizim ve tüm esnafımızın tek temennisi Kovid-19 salgınından biran önce kurtulup normal hayatımıza dönebilmek” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler