Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da yapılacak JES’in ÇED Raporu halkın görüşüne sunuldu

15 Mayıs 2020, Cuma 15:52

     


Germencik’te yapılması planlanan Efe-8 Jeotermal Elektrik Santrali (JES) için hazırlanan ÇED Raporu, halkın görüşüne açıldı.

Aydın’da çevre olaylarına karşı duyarlılık gösteren ve JES’lerle mücadele veren Avukat Akın Yakan, Efe-8 JES için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun halkın görüşüne açıldığını ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının internet sitesinde 14 Mayıs 2020 Perşembe günü yayınlanan duyuru hakkında bilgilendirmede bulunan Av. Yakan, “Aydın İli Germencik İlçesinde Gürmat Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Efe-8 JES (50 MWe) projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verilmiş olup, söz konusu rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere ÇED Yönetmeliğinin 14.Maddesi (1) No’lu bendi kapsamında Bakanlıkta ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde on (10) takvim günü görüşe açılmıştır. Bakanlığa, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacaktır. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na veya Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebilir” şeklinde açıklama yaptı. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler