Takip Et

SON DAKİKA

“Aydın şehri öyle rüşvetin, şantajın merkezi olmamalı”

15 Ocak 2021, Cuma 19:59

     


tvDEN ekranlarından hafta içi her gün yayınlanan Emin Aydın'la Günaydın programında Gazeteci Emin Aydın, yeni iddiaları gündeme getirdi. Aydın'ın rüşvetin merkezi haline gelmemesi gerektiğini dile getiren Aydın, "“Bu şehirde birileri bir caminin yapımı için hayır topluyor, bağış topluyor. Mide bulandırıcı ifadeler ve iddialar var. Aydın şehri öyle rüşvetin, şantajın merkezi olmamalı” dedi.

“KONU ÖZLEM ÇERÇİOĞLU OLUNCA YARGIDA BİR ACELECİLİK VAR”

Emin Aydın'la Günaydın programında Gazeteci Emin Aydın, Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısının kısa sürmesini eleştirerek yeni iddiaları gündeme taşıdı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında kararların 15-20 dakikada verildiğine dikkat çeken Aydın, "Aydın halkına Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisinde Aydın halkına verilen değer ortada. Küçük ilçe belediyeleri 6-7 maddelik gündem için belediye meclis üyelerine her yöneyle açıklama yapıyor. İlçe belediyelerinin meclis toplantıları bir saat, bir buçuk saat sürebiliyor ama Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi 10-15 dakikada tamamlanıyor ve kimseye söz hakkı verilmiyor. Aydın halkının konuşma hakkı olmadığını düşünüyor Başkan Özlem Çerçioğlu. Özlem Çerçioğlu’nun insanları konuşturmamak için izlediği yöntemlerin başında da yaptığı suç duyuruları geliyor. Kendisine sosyal medyada en ufak eleştiride bulunan bir kişiye hemen suç duyurusunda bulunuyor. Ne hikmetse bazı soruşturmalarda aylarca, yıllarca bekleyen yargıda, Özlem Çerçioğlu’nun suç duyurularıyla ilgili hemen ivedilikle harekete geçiyor. Köylere gidip ‘Sen Özlem Çerçioğlu’nu eleştirmişsin’ diye jandarmayla konu, komşuna rezil rüsva edildiğini Aydın Eski Belediye Başkanı Hüseyin Aksu burada açıkladı. Bizimle ilgili soruşturmalar oluyor ve hemen karakoldan arayıp ‘Sizinle ilgili suç duyurusu var’ diyorlar. İyi de 36 ay beklemiş dosyalar orada, hiçbir şey yapılmamış. Biraz bekleyin 10-15 gün sonra gider toptan ifade veririz. Biz bir yere kaçmıyoruz. Ama konu Özlem Çerçioğlu olunca bir acelecilik var” dedi.

“AYDIN ŞEHRİ ÖYLE RÜŞVETİN, ŞANTAJIN MERKEZİ OLMAMALI”

Bir başka önemli iddiadan de söz eden Aydın, “Bu şehirde birileri bir caminin yapımı için hayır topluyor, bağış topluyor. Mide bulandırıcı ifadeler ve iddialar var. Kimin babası adına hangi ilde yapılacak camiye kimler bağış topluyor ve kimler bağış yapıyor. Ve bu bağışlar Aydın’da kamu düzenini ne derece etki ediyor? Bununla ilgili de önümüzdeki günlerde konuşuyor olacağız. Bu şehrin kaynaklarının daha fazla sömürülmesine tahammülümüz yok. Çünkü bu şehir zor durumda. ‘Aydın’a gelirim, orada köşeyi dönerim’ mantığı ile buraya yerleşenler bundan sonra hiç öyle olmayacağını bilmeliler. Aydın şehri öyle rüşvetin, şantajın merkezi olmamalı. Bugüne kadar olmuş olabilir ama bundan sonra olmamalı. Aydın halkı olarak bizler buna müsaade etmeyeceğiz. Bu konularında üstüne gitmeye ısrarla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (DUYGU DİLEK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler