Takip Et

SON DAKİKA

"Cumhur İttifakı'nın temeli Marmaris'te atıldı"

14 Temmuz 2020, Salı 14:38

     


15 Temmuz 'darbe girişimi' gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Demokrasiye sahip çıkın” çağrısını ilk duyuran, Marmaris'te gazetecilik yapan Temel Irmak, tvDEN'de yayınlanan 5G1K programının konuğu oldu. Irmak, "O gece ben o yayını ülkem için yaptım" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Hain geceyi anlatan gazeteci Temel Irmak, "Ben o gece 20.30 sıralarında Boğaz Köprüsü'nün kapatıldığı haberini aldım, darbe oluyor dendi. 'Darbe değildir, köprüye bomba koymuşlardır' dedim. Televizyonu açtık, bir karışıklık olduğunu gördüm. Biz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele gittik. Ben otelin önüne geldiğimde polisler, 'Ortalık karışık buralarda durmayın' dedi. Marmaris'e indim, herkes akaryakıt alıyor, bankamatikten para çekiyor. Saatler geçince iş ciddiye binmeye başladı ve ben tekrar otele gittim. Bekliyoruz. Anadolu Ajansı muhabiri arkadaşım aradı, 'Cumhurbaşkanı açıklama yapacak, otelde bekleniyorsun' dedi. 12 gazeteci arkadaşla birlikte oradaydık. O günlerde Facebook'ta canlı yayın özelliği yeni başlamıştı. Ben telefonumu aldım ve yazdım. 'Cumhurbaşkanı basın açıklaması yapacak' diyerek canlı yayına başladım. Biz de tedirginiz tabii. Cumhurbaşkanı da üzgün halde. Görüntülerde de göreceksiniz" dedi ve o görüntüler tvDEN ekranlarında yeniden yayınlandı.

Gazeteci Mehmet Aydın da, "O hain gecede ülkenin baş tacı etmesi gereken gazetecilerden birisi Temel Irmak'tır. Temel bey o canlı yayınla herkese açıklamaları ulaştırdı. Temel beyi tebrik ediyorum o gece için. Temel bey; sen gerçekten bizim mesleğimiz adına baş tacımızsın" dedi.

"BİZ SADECE VESİLE OLDUK"

Temel Irmak, "Yerel gazeteler gerçekten çok önemlidir. Cumhurbaşkanı bile yerel gazetecilere açıklama yapıyor. Yerel gazetelere sahip çıksınlar. Bizler ülkenin aynasıyız. Ülkede bir şeyler oluyor. Ben ne yapabilirim diye düşündüm. Sosyal medyadan canlı yayınladım. Kimse gelip bana teşekkür etmedi. Kimse bana Allah razı olsun demedi. Ben bunu ülkem için yaptım. Bana teşekkürü sadece MHP lideri Devlet Bahçeli yaptı. Beni de Milletvekili Adayı olarak listeye koydu. Bu benim için bir onurdur. O gece benim yayınladığımız görüntüleri hiç bir haber ajansı almadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 00.13'te içeri girdi ve hiç bir kanalda açıklamalarının olmadığını gördü. O andan sonra da CNN Türk'e bağlandı. Ben darbe komisyonuna 'Erdoğan'ın, Marmaris'ten, İstanbul'a gelene kadar olan kısımdaki saatlerde kanalların yayın akışına bakın, kim darbeye karşı veya değil ortaya çıkar' dedim. Malum kanallar bize ambargo koydu. Beni sadece Fox Tv'den İsmail Küçükkaya aradı. Erdoğan, 01.40 sıralarında Marmaris'ten ayrıldı. Ben de o dönem MHP İlçe Teşkilatı'nın ikinci başkanıyım. Dava arkadaşlarımızı otelin önüne çağırdık. Aslına bakarsak Cumhur İttifakının temeli o gün atıldı. O gece suikast timleri 03.00 sıralarında Marmaris'e geldi. Marmaris'te o gece şehitlerimiz oldu. Helikopterler indi ve silahlarla taradı. Marmaris'e Ankara'dan ve İstanbul'dan özel timler geldi hainleri aramak için. Bir kişi hariç hepsi yakalandı. O bir kişinin de Yunanistan'a kaçtığı bilgisi var. O gecenin bir kahramanı Ömer Halisdemir'dir. Biz sadece vesile olmuşuzdur. Halisdemir, darbenin birinci adamını öldürdü ve olay bitti. Türk Milleti de sokaklara hakim oldu, Türkiye kurtuldu" dedi.

"FETÖ'DEN HİÇ BİR SİYASİ TUTUKLANDI MI?"

Şu an için neyin ne olduğu hala belli değil diyen Irmak, "Hiç bir siyasi tutuklandı mı FETÖ'den? Hiç bir AK Partili FETÖ'den tutuklandı mı? Kozmik odayı açıp MHP'ye saldıran bir şahıs var, hiç ifade verdi mi? Fotoğrafı görüyoruz yani. Türk Milleti fotoğrafı görüyor. Ülke olarak çok zor bir süreçten geçtik. Beni korkutan 2023. Biz o tarihte darbeyi yeni nesile çok iyi anlatmalıyız. Yeni nesil en ufak bir hatada yanlış adayı seçerse, ülke çok daha kötü bir hal alabilir. Şu an koronavirüs salgını var. Çok iyi yönetiyoruz süreci. Bunları anlatmamız lazım. Salgın sürecinde yolda ölen biri, hastanelere alınmayan biri var mı? Hastanelerimiz en iyi şekilde hizmet veriyor. Yapılan yanlışları uyarmamız lazım. Polis ceza yazıyor. Ben de dedim ki; 'Polis ceza yazacağına maske dağıtsın'. Hani biz kucaklayan devlettik. Sosyal devlet ceza mı yazar; maske verir. Bu söylemden sonra Erdoğan, ücretsiz maske dağıtılacağını söyledi" dedi. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler