Takip Et

/>

SON DAKİKA

Aydınlı kar hasretini Belenova'da gideriyor

14 Şubat 2020, Cuma 16:53

     


Aydın'ın en yüksek rakıma sahip yerlerin arasında bulunan Kuyucak'taki Belenova Mesire Alanı kış aylarında karın tadını çıkarmak isteyen binlerce vatandaşın gözde merkezi oldu. Kuyucak Belediyesi tarafından yapılan ve doğanın içinde bulunan alan için Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk yapım aşamasındayken tek bir ağacın bile kesilmediğini belirtti.

Kuyucak'ın Belenova Mahallesi'nde bulunan Belenova Mesire Alanı karın keyfini çıkarmak ve doğayla iç içe olmak isteyen Aydınlıların uğrak noktası oldu. Kuyucak Belediyesi tarafından yapılan mesire alanını binlerce kişi ziyaret etti. Belenova Mesire Alanı ile ilgili bilgi veren Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, "Vatandaşların nefes alıp dört mevsim güzel zaman geçirmesi için gözbebeğimiz olan Belenova'da böyle bir yer yapmaya karar verdik. Gedik dediğimiz bu alan Orman Bakanlığı'na aitti. Dönemin Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na projemizi anlattık. Daha sonra da yapım aşamasına geçtik" dedi.

"BİR TEK ÇAM AĞACI KESMEDİK"

Peyzaj çalışmalarını yaparken doğaya zarar vermemek için büyük özen gösterdiklerini belirten Ertürk, "Alanın içinde kafeterya, oyun parkı, ek bina, kıstırma binası ve lavabolar inşa ettik. Ama bunları yaparken bir tek çam ağacı kesmedik. Bundan sonra da bu alanda hiçbir ağaç kesilmeyecek" diye konuştu.

"ULUDAĞ'I AYDINLININ AYAĞINA GETİRDİK"

Alanın dört mevsim de rağbet gördüğünü ifade eden Ertürk, "Yazın Belenova şehir merkezinden 10 derece düşük sıcaklıkta oluyor. Kışın da üzerindeki karla gelinliğe bürünmüş kız havasında doğaseverleri karşılıyor. Aydın'ınımızın buna ihtiyacı vardı. Bu alanla Uludağ'ı Aydınlının ayağına getirdik" dedi.

Belenova Mesire Alanı'nda çalışmaların devam ettiğini dile getiren Ertürk, "Yürüme alanı, bisiklet ve motosiklet turları için alanlar, çocukların kayak yapacağı pistler ve kamp alanları da bu bölgeye yağacağız. Kafeteryamız şöminenin kenarında doğal ürünlerle hazırlanan kahvaltı ve geleneksel lezzetlerimizden olan kıstırmanın tadına bakmak isteyen ziyaretçileri ağırlıyor" diye konuştu.

YÖRESEL PAZAR KURULACAK

Bölgede birçok mahallede meyve ve sebzenin yetiştiğini belirten Ertürk, "Belenova Mesire Alanı'nda bölgedeki mahallelerde yaşayan çiftçilerimizin ürettiği ürünlerin alıcıyla buluşması için belirli günlerde yöresel pazarlar kuracağız" dedi. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler